Головна Новини Політика внутрішня політика Кабмін і Інститут майбутнього розробляють реальні KPI для голів областей, - Голік
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін і Інститут майбутнього розробляють реальні KPI для голів областей, - Голік

В Україні на даний момент немає чітких критеріїв, як оцінювати глав областей

5 листопада 2019, 11:58 comments2712
Поділіться публікацією:
Кабмін і Інститут майбутнього розробляють реальні KPI для голів областей, - Голік

Міністр кабінету міністрів Дмитро Дубілет провів нараду, присвячену визначенню критеріїв, за якими буде оцінюватися робота голів обласних державних адміністрацій. Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" написав радник прем'єр-міністра Юрій Голік.


За словами політика, Інститут майбутнього розробляє паралельно документ, де будуть вказані KPI (ключові показники ефективності (kpi — Key Performance Indicators) для голів областей.


"В даний момент немає чітких установок, як оцінювати глав областей. Багато параметрів, за якими їх оцінювали раніше, не знаходяться в прямому і безпосередньому їх впливі", — зазначив чиновник.


Радник прем'єр-міністра розповів, що зараз губернатори звітують про середній рівень зарплат в областях, тоді як не мають впливу на них.


"Наприклад рівень заборгованостей по заробітній платі. Більша частина такої заборгованості — це держпідприємства. Але саме ті, які не підпорядковуються обласній державній адміністрації. Як на зниження рівня заборгованості може вплинути губернатор?", — сказав радник глави Кабміну.


На думку Голіка, губернатори також не мають впливу на рівень іноземних інвестицій.


"Інвестиції не залежать від губернатора, крім випадків, коли він зовсім не в собі, і дзвонить їх власниками або топ-менеджменту кілька разів на добу з "проханнями" заплатити більше податків, виділити гроші на щось або погрозами надіслати яку-небудь перевірку. Тільки, у нього немає повноважень надсилати будь-яку перевірку", — сказав політик.


Він вважає, що необхідно визначитись, за якими показниками — абсолютним або відносним – оцінювати губернаторів.


"Умовна Дніпропетровська область і якийсь показник 1 000 одиниць. Умовна Хмельницька область і якийсь показник 100 одиниць. У наступному періоді 1 100 у Дніпропетровській та 300-у Хмельницькій. Лідер не змінився, але зростання у першому випадку 10%, а в другому-у 3 рази", — написав він.


За словами радника глави Кабміну, треба розробити пріоритети у роботі голів областей, наприклад, який відсоток власних доходів обласного бюджету повинен йти в бюджет на розвиток, чи на що витрачати ці гроші.


Крім того, за словами чиновника, потрібно скоротити черг в дитячі садки, так як ОДА може і зобов'язана будувати нові дитячі садочки. "Рівень конкурентності в торгах, де замовником є обласна державна адміністрація або її структурних підрозділів. Тут все просто. Виключно абсолютний показник, що показує відкритість торгів. При цьому, найімовірніше повинен бути базовий набір з декількох показників і окремі для деяких областей, що мають свою специфіку, щоб не порівнювати в результаті незрівнянні речі", — сказав радник прем'єр-міністра.




Як повідомляло видання "Коментарі", раніше Голик анонсував, що в Києві проведуть форум жителів Луганської області, готових відроджувати інфраструктуру регіону.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!