Головна Новини Політика внутрішня політика "Слугу народу" звинувачують в ігноруванні трагедії 2 травня в Одесі
commentss НОВИНИ Всі новини

"Слугу народу" звинувачують в ігноруванні трагедії 2 травня в Одесі

На думку аналітика, покарати винних у трагедії Будинку Профспілок у Раді хоче тільки політсила Віктора Медведчука

5 листопада 2019, 15:15 comments1969
Поділіться публікацією:
"Слугу народу" звинувачують в ігноруванні трагедії 2 травня в Одесі

Директор Українського центру соціальної аналітики Євгеній Філіндаш упевнений, що нинішня українська влада обдурила своїх виборців у гострому питанні з розслідування трагедії 2 травня 2014 року в Одесі. Про це аналітик написав у своєму блозі видання "Кореспондент".

Так, згідно переконання Філіндаша, відмова голосувати за створення тимчасової слідчої комісії з розслідування масових заворушень в Одесі в 2014 році, призвів до загибелі десятків людей у пожежі в Будинку Профспілок, що суперечить передвиборчим обіцянкам "слуг народу".

"Здавалося б, що після зміни влади в цьому році, Одеса і вся Україна, нарешті, дочекаються справедливого розслідування і покарання вбивць одеситів. Однак, ставши владою, партія "Слуга народу" просто "кинула" тих, хто повірив у це обіцянка – більшість її депутатів не проголосували за створення відповідної тимчасової слідчої комісії (ТСК)", – йдеться в повідомленні блогера.

Також аналітик підкреслює, що розумну конфронтацію такому відношенню до одеської трагедії зробила друга політична сила по більшості в Раді — "Опозиційна платформа — За життя", а також її найближчі соратники-парламентарі.

"Власне, голосування показало, що, крім фракції "ОПЗЖ" є ще понад 30 депутатів, які бажають домогтися правди і здатних проявити людську позицію, а не ховатися в кущі при появі гострих питань. І це логічно, тому що глава Політради партії Віктор Медведчук, був першим серед українських топ-політиків, хто вимагав від влади розслідувати трагедію 2 травня. Медведчук ще 3 травня 2014 року, на наступний день після трагедії на Куликовому полі, прямо назвав подію актом терору, не ховаючись за евфемізмами, і зажадав від влади розслідування і притягнення винних до відповідальності", – додав аналітик.

Резюмуючи сказане, Філіндаш підкреслив, що розслідування і встановлення винних у трагедії неминуче буде, оскільки в опозиційних сил значно більше шансів добитися правди у справі 2 травня, ніж це було ще рік-два тому.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що аналогічної позиції щодо зірваного голосування за ТСК дотримується і політичний публіцист Олександр Зубченко, який охрестив фракцію "Слуга народу" лайт-версії "БПП".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!