До кінця року планують запустити український реєстр арештованого майна

В АРМА кажуть, що за допомогою реєстру можна буде дізнатися долю "арештованого" майна

В Україні до кінця 2019 року хочуть запустити реєстр арештованого майна. Про це повідомили в Національному агентстві з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Як розповів голова Нацагентства з розшуку і менеджменту активів Антон Янчук, 1 листопада завершився перший етап випробувань прототипу реєстру арештованого майна. Повноцінний запуск сервісу повинен відбутися до кінця року. За словами Янчука, така система дасть можливість дізнатися всім бажаючим про те, що відбувається з майном після арешту.

У АРМА зазначили, що з початку 2019 року на їхньому рахунку понад 1100 розглянутих запитів від правоохоронних органів, в яких потрібно виявити активи в межах кримінальних справ. Цій установі передано близько 1,5 тис активів, серед яких транспорт, нерухомість, велике майно і чинний бізнес.

В планах установи стати більш "прозорою і відкритою" і повідомляти інформацію про продаж арештованого майна як можна більшій кількості покупців.

Як раніше писав портал "Коментарі", співробітники Генеральної прокуратури України затримали на хабарі у 30 тис. доларів чиновника Фонду державного майна.