Головна Новини Політика внутрішня політика Портнов і Горбатюк звинуватили один одного у викраденні доказів у справі Євромайдану
commentss НОВИНИ Всі новини

Портнов і Горбатюк звинуватили один одного у викраденні доказів у справі Євромайдану

Горбатюк припускає, що його експідлеглий разом із Портновим викрали матеріали щодо Майдану, щоб звинуватити його у злочині

5 листопада 2019, 22:45 comments1944
Поділіться публікацією:
Портнов і Горбатюк звинуватили один одного у викраденні доказів у справі Євромайдану

Із Генеральної прокуратури зникли два томи справи одного з кримінальних проваджень у справі розстрілів співробітників міліції під час Євромайдану. Вони "знайшлися" в Державному бюро розслідувань – туди їх передав ексзаступник глави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов. Він також написав заяву, в якій вказав, що, мовляв, ці документи викрав ексначальник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк і сховав їх. Водночас Горбатюк звинуватив Портнова, що це він організував викрадення разом зі своїм спільником у Генпрокуратурі. Про це повідомляє "Українська правда".

Напередодні Портнов у своєму Telegram-каналі заявив, що Горбатюк "вкрав два томи оригіналів кримінального провадження".

Портнов зазначив, що Горбатюк вкрав і сховав разом з відеозаписами та оригіналами документів. Але їх вже знайшли. Сьогодні обидва томи разом з дисками і заявою Портнова на Горпатюка передані в ДБР.  "Скоро будемо надягати цю кримінальну справу на голову", – написав Портнов.

У вівторок 5 листопада відбувся брифінг директора Державного бюро розслідувань Романа Труби. Він підтвердив, що ДБР відкрило кримінальне провадження щодо слідчих управління спеціальних розслідувань ГПУ, які допустили втрату матеріалів у розслідуванні "справ Майдану".

У деяких ЗМІ було оприлюднено фотографії нібито цих двох томів. На них вказано, що йдеться про матеріали Головного слідчого управління Генпрокуратури. Проте Сергій Горбатюк очолював інший підрозділ ГПУ – управління спецрозслідувань.

Водночас Горбатюк припускає, що його експідлеглий разом із Портновим викрали матеріали щодо Майдану, щоб звинуватити його у злочині. Він уточнив, що над розслідуванням розстрілів на Майдані тривалий час працював прокурор Микола Ніколаєв. Від початку 2018 року Горбатюк неодноразово подавав стосовно свого підлеглого скарги "про притягнення його до відповідальності за підозрою у зливі інформації у цьому провадженні та інших порушеннях". Прокурора до відповідальності не притягнули.

Ексначальник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк припускає, що частина матеріалів справи могла залишатися у Ніколаєва. Водночас, Горбатюк стверджує, що на момент його звільнення матеріали щодо вбивств майданівців були в приміщенні прокуратури, а не в нього.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", СБУ закрила справу про держзраду Портнова.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!