Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук: Уряд намагається сформувати в суспільстві неадекватну оцінку економічної ситуації в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук: Уряд намагається сформувати в суспільстві неадекватну оцінку економічної ситуації в Україні

Голова політради партії «Опозиційна платформа ‒ За життя», народний депутат Віктор Медведчук констатував, що уряд продовжує зберігати спокій при невиконанні дохідної частини бюджету

6 листопада 2019, 12:53 comments1295
Поділіться публікацією:
Медведчук: Уряд намагається сформувати в суспільстві неадекватну оцінку економічної ситуації в Україні

"У жовтні 2019 року в державний бюджет України надійшло 70,9 млрд грн, що на 9,9% менше, ніж заплановано. Такий серйозний бюджетний провал мав стати предметом обговорення Кабміну і парламенту. Однак уряд зберігає повний спокій, який можна назвати кричущою бездіяльністю, та намагається сформувати в суспільстві неадекватну оцінку економічної ситуації в Україні", ‒ пише політик у своїй статті.

Медчедчук нагадав, що недоотримання коштів загрожує скороченням фінансування стратегічних статей держбюджету, зокрема соціальної та оборонної сфер.

Крім того, нардеп звернув увагу і на дані Національного банку, які фіксують зниження економічного зростання, а експерти прогнозують подальше падіння економіки країни.

Політик також засумнівався в достатній кваліфікації прем'єр-міністра Олексія Гончарука в економічних питаннях.

"2019 рік стане рекордним за обсягами інвестицій ЄБРР в Україну, заявив прем'єр Гончарук 1 листопада цього року. Очевидно, прем'єр-міністр просто не знає про те, що ЄБРР – це банк, а не інвестиційний фонд і видає кредити, а не інвестиції. Грантова складова його діяльності незначна. Або прем'єр взагалі не бачить різниці між кредитами та інвестиціями? Стає просто страшно за майбутнє України", ‒ додав Медведчук.

Зазначимо, раніше представники партії "Опозиційна платформа ‒ За життя" неодноразово заявляли, про те, що бюджет на 2020 рік не дозволить вирішити нагальні проблеми країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!