Головна Новини Політика внутрішня політика Прозорі реєстри, ліквідація ДАБІ і аудит ринку будекспертизи - ексголова ДАБІ Кудрявцев розповів про необхідні реформи
commentss НОВИНИ Всі новини

Прозорі реєстри, ліквідація ДАБІ і аудит ринку будекспертизи - ексголова ДАБІ Кудрявцев розповів про необхідні реформи

Колишній голова Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) Олексій Кудрявцев вважає, що корупцію у відомстві можна перемогти тільки шляхом ліквідації

6 листопада 2019, 19:13 comments1855
Поділіться публікацією:
Прозорі реєстри, ліквідація ДАБІ і аудит ринку будекспертизи - ексголова ДАБІ Кудрявцев розповів про необхідні реформи

"Щодо ДАБІ – так, я переконаний, що для знищення там корупції необхідно цей орган ліквідовувати. Але це рішення має бути спільне, на рівні найвищого керівництва держави", — підкреслив Кудрявцев.

Колишній чиновник зазначив, що будівельна галузь швидко розвивається і проблеми в ній мають інерцію. І вирішити їх, за його словами, може тільки людина, яка готова взяти на себе відповідальність.

Кудрявцев також висловив переконання, що вже найближчим часом у відомстві буде знайдено оптимальний вихід, оскільки ДАБІ є частиною корумпованої державної машини.

"Зараз її зупиняють – в усіх напрямках. Тому, переконаний, зупинять і в системі держархбудконтролю та містобудування. До речі, зміни в будівництві  вже  розпочалися", — зазначив фахівець.

На думку ексчиновника, швидко реформувати галузь можливо за умови запровадження концепції поетапного контролю на будівництві, діджиталізації рутинних послуг, проведення ревізії ринку послуг з експертизи, створення прозорих реєстрів новобудов, що особливо важливо для інвесторів.

"Нині у цій сфері панує певний хаос. Вважаю, що передусім слід провести аудит всіх тих організацій, що надають експертні  звіти. Необхідно також змінити критерії, за якими фахівець може отримати сертифікат експерта. Ця людина має нести реальну відповідальність за висновки, які надає. Але це знову-таки справа не одного дня", — переконаний Кудрявцев.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!