Головна Новини Політика внутрішня політика Милованов розповів, як можуть зрости зарплати українців у найближчі роки
commentss НОВИНИ Всі новини

Милованов розповів, як можуть зрости зарплати українців у найближчі роки

За його словами, різниця в прогнозах залежить від кількості інвестицій, які вдасться залучити до України

6 листопада 2019, 22:30 comments1781
Поділіться публікацією:
Милованов розповів, як можуть зрости зарплати українців у найближчі роки

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства розробило кілька сценаріїв зростання зарплат в Україні – базовий і оптимістичний. Якщо в базовому прогнозі на 2022 рік закладена середня зарплата в розмірі 16 047 гривень, то в оптимістичному може бути від 16 до 18 тисяч грн. Про це повідомив глава міністерства Тимофій Милованов.

Міністр розповів, що в оптимістичному сценарії курс гривні буде значно вищим. Якщо в базовому сценарії на наступний рік буде 27 грн/$, то в оптимістичному може бути 24-25 грн/$. Тобто люди на ці 16 або 12 тисяч грн зможуть купувати набагато більше.

За словами Тимофія Милованова, різниця в прогнозах залежить від кількості інвестицій, які вдасться залучити до України. "В оптимістичному сценарії прогнозується більше надходження інвестицій. Тобто,  коли заходять інвестиції в Україну, курс долара падає, а гривня стає більш цінною. Так, українці можуть за ту саму зарплату купувати більше товарів. Чиновник зазначив, що розрахунки його відомства базуються на макроекономічних моделях: враховується зростання продуктивності праці, інвестицій, накопичення капіталу, розвиток інфраструктури тощо.

Милованов зазначив, що не потрібно щоб середня зарплата була висока. Потрібно, щоб вона була рівнозначна і не було бідності. Щоб не було так, що у 10% населення є все, а в інших нічого немає. 

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", щоб нікого не образити, Милованов визнав себе "дебілом".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!