Головна Новини Політика внутрішня політика Серед політиків першого ешелону тільки Медведчук принципово вже багато років проти НАТО, - блогер
commentss НОВИНИ Всі новини

Серед політиків першого ешелону тільки Медведчук принципово вже багато років проти НАТО, - блогер

Експерт вважає, що тема вступу України в НАТО розколює суспільство

7 листопада 2019, 11:07 comments1414
Поділіться публікацією:
Серед політиків першого ешелону тільки Медведчук принципово вже багато років проти НАТО, - блогер

Щодо вступу України в НАТО глава держави черговий раз показав, що він такий же, як і "партія війни" — так як виступає за Альянс, як і Порошенко, Тимошенко, Вакарчук. Таку думку висловив політичний оглядач Євген Василевський.

"Фактично Зеленський та його партія "Слуга народу" співають ті ж пісні, що Порошенко, Тимошенко, "Голос" (важко вважати Вакарчука самостійною фігурою)", — вважає експерт.

Василевський вважає, що серед політиків першого ешелону тільки Віктор Медведчук справедливо зазначив, що "пронатівська риторика" президента країни, по-перше, робить розкол в суспільстві; по-друге, підриває процес мирного врегулювання та реінтеграції Донбасу, тому, що більшість жителів непідконтрольних територій проти НАТО.

Експерт нагадав, що Віктор Медведчук принципово протистоїть курсу на НАТО більше 10 років.

"Віктор Медведчук єдиний із топ-політиків, хто в свій час ефективно протистояв політиці Ющенка, який намагався нав'язати Україні курс на НАТО", — сказав він.

Василевський зазначив, що саме структури Медведчука та комуністів у 2006 році зібрали чотири мільйони 662 тисячі підписів за проведення референдуму з питання вступу до НАТО.

"Тоді президент Ющенко порушивши закон не оголосив референдум. Але Медведчук "дотиснув" тодішнього президента в судовому порядку — у липні 2009 Окружний адміністративний суд Києва зобов'язав президента оголосити України референдум по НАТО. Втім, Ющенко не виконав рішення суду, тому що референдум однозначно показав би, що українці в НАТО не хочуть", — нагадує експерт.

Крім того, Василевський зазначає, що більшість українців і зараз не підтримують курс на НАТО, про що свідчить соцопитування фонду "Демократичні ініціативи" за серпень.

Зокрема, соцопитування показало наступну картину:

- за вступ у НАТО — 40,9 %;

- військовий союз з Росією та іншими країнами СНД -7,4 %;

- позаблоковий статус України — 35,9 %;

- інші варіанти і важко сказати — 15,6 %.

" Демініціативи" — це жорстко прозахідна контора, яка живе за рахунок грантів   Крім того, навіть незважаючи на це, вступ до Альянсу не користується підтримкою більшості громадян нашої країни, а це визнають навіть прозахідні соціологи", — резюмував політичний оглядач.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!