Головна Новини Політика внутрішня політика Маазікас офіційно вступив на посаду посла Євросоюзу в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Маазікас офіційно вступив на посаду посла Євросоюзу в Україні

Посол зазначив, що буде намагатися наблизити ЄС та Україну одне до одного

7 листопада 2019, 20:50 comments1358
Поділіться публікацією:
Маазікас офіційно вступив на посаду посла Євросоюзу в Україні

У четвер, 7 листопада у Маріїнському палаці Матті Маазікас вручив вірчі грамоти президенту України Володимиру Зеленському, офіційно вступивши на посаду посла Євросоюзу в Україні. Про це повідомляє прес-служба Представництва ЄС в Україні.

Маазікас повідомив, що він радий представляти Європейський Союз в Україні та очолювати одне з найбільших представництв ЄС. Посол зазначив, що буде намагатися наблизити ЄС та Україну одне до одного. Після формальних представлень Володимир Зеленський і Матті Маазікас висловили своє спільне зобов’язання щодо широкого порядку денного реформ, спрямованих на поліпшення рівня життя українських громадян.

Варто зазначити, що за своїм послужним списком Маазікас – ледь не повна протилежність колишньому послу ЄС в Україні Хюгу Мінгареллі.

Мінгареллі представляє когорту євробюрократів та був делегований структурами ЄС. Натомість Маазікас – кандидат від держав-членів. Нині він – заступник міністра закордонних справ, і левову частку своєї кар’єри пропрацював на власну державу. Зазначається, що у 2016 році Маазікаса у щорічному естонському рейтингу оголосили "Європейцем року".

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Євросоюз назвав нового посла в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!