Головна Новини Політика внутрішня політика Справа ексміністра Клименка має всі ознаки політичної, - адвокат
commentss НОВИНИ Всі новини

Справа ексміністра Клименка має всі ознаки політичної, - адвокат

Адвокат колишнього міністра податків і зборів Олександра Клименка Сергій Титаренко переконаний, що кримінальне провадження стосовно його клієнта має всі ознаки політичного замовлення

8 листопада 2019, 11:37 comments1987
Поділіться публікацією:
Справа ексміністра Клименка має всі ознаки політичної, - адвокат

Юрист зазначив, що офіційно Клименко не є підозрюваним у жодному з кримінальних проваджень, йому не була вручена підозра. Також є три постанови суду, які встановили, що підозри ексміністру не були вручені у відповідності з кримінально-процесуальним законодавством.

За словами Титаренка, кримінальні провадження щодо Клименка і колишніх керівників податкової служби, які розслідує військова прокуратура, носять політичний характер.

"Якщо в країні діє закон, то кримінальне провадження на 90% розслідується згідно з законом. В даному випадку закон діяв дуже погано. Коли закон не враховують, а рішення приймають виключно політики, то справа переходить у політичне поле", — підкреслив адвокат.

Титаренко нагадав, що кожен новий генеральний прокурор після вступу на посаду називав суми збитків, завданих державі Олександром Клименком та його підлеглими. І ця сума зросла від 6 млрд грн при Олегові Махницькому до 96 млрд грн за Юрія Луценка.

Більш того, за словами адвоката, Луценко порушив підслідність справи, оскільки міністр є членом уряду і це підслідність Національного антикорупційного бюро.

"Це суб'єктна підслідність НАБУ, як і сума нібито завданих збитків, а також інкримінована стаття. При цьому закон забороняє передавати справу іншому органу. Тобто підслідність порушена, підозра не вручена, таким чином, є підстави визнати докази неприпустимими", — заявив Титаренко.

Нагадаємо, 24 травня 2017 року були затримані колишні працівники податкових органів, але з квітня слухання їх кримінальної справи в суді так і не почалося. По справі проходять 52 підозрюваних. Також відомо, що військова прокуратура почала перевірку схем колишнього керівника Анатолія Матіоса у "справі Клименка" в частині відео-визнання донецького бізнесмена Владислава Дрегера. Крім того, раніше колишній посол США в Україні Марі Йованович заявила, що Юрій Луценко на посаді генпрокурора не виконав жодної важливої задачі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!