Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук: тиском на православну церкву чинна влада продовжує політику Порошенка
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук: тиском на православну церкву чинна влада продовжує політику Порошенка

Народний депутат Віктор Медведчук підкреслив, що Українська православна церква - незалежна, самостійна і пов'язана з РПЦ хіба що спільними молитвами

8 листопада 2019, 19:05 comments1902
Поділіться публікацією:
Медведчук: тиском на православну церкву чинна влада продовжує політику Порошенка

На сьогоднішній день дії української влади не сильно відрізняються від політики Петра Порошенка, яка призвела до порушення єдності православної церкви в Україні та світі. Таку думку висловив голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук, коментуючи заяву міністра культури України щодо канонічної Української православної церкви.

Медведчук переконаний: кожна нова заява представників української влади відображає їх непрофесіоналізм і неповагу до виборців.

"Найяскравіший приклад ‒ твердження міністра культури Володимира Бородянського, який заявив у своєму інтерв'ю: Українська православна церква "має внести у свою назву ідентифікацію, що вона належить до Російської православної церкви" і вказати, що адміністративний центр управління Українською православною церквою знаходиться в Москві", ‒ зазначив нардеп.

Віктор Медведчук підкреслює, що "УПЦ" — незалежна, самостійна церква, яка має свій Церковний суд і Священний Синод, при цьому є абсолютно незалежною від РПЦ і пов'язана з нею тільки спільними молитвами.

"Заяви міністра культури, члена команди Зеленського – не ніщо інше, як продовження політики Порошенко, який з політичних міркувань втручався у церковні справи, що призвело до розколу православ'я не тільки в Україні, але і у всьому світі", — говорить політик.

Народний депутат попереджає, мовляв, заяви, подібні до тієї, що зробив Бородянський, зачіпають вкрай чутливі для українців питання і лише посилюють розкол у суспільстві. Тим же, на думку Медведчука, займається і міністр освіти Ганна Новосад, яка вже заявила про переведення російськомовних шкіл на українську мову навчання.

Нагадаємо, представники партії "Опозиційна платформа ‒ За життя" неодноразово заявляли, що держава не має права втручатися в церковні справи.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!