Головна Новини Політика внутрішня політика Правильно обурилися: міністр культури висловився про «стандарти новин» від Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Правильно обурилися: міністр культури висловився про «стандарти новин» від Зеленського

Міністр заявив про необхідність створити журналістська спільнота

9 листопада 2019, 22:50 comments2205
Поділіться публікацією:
Правильно обурилися: міністр культури висловився про «стандарти новин» від Зеленського

Міністр культури, молоді і спорту Володимир Бородянський заявив, що термін "стандарти новин" в указі президента Володимира Зеленського є "непорозумінням", яке виникло через неточності в документах Міністерства культури, молоді та спорту (МКМС).

"Шановні журналісти! Вас правильно стурбувала та обурила наявність в Указі президента слів про встановлення "вимог та стандартів новин". Це термінологічне непорозуміння, яке виникло через помилкове застосування терміну "стандарти новин" в документах МКМС. Ми не збирались і не збираємось регулювати стандарти новин. Це право — виключно професійної спільноти", — підкреслив міністр.

За словами Бородянського, планується введення понять "небезпечна інформація", "дезінформація", "недостовірна інформація", що дуже важливо в інформаційній війні з Росією і можливим фінансуванням низки ЗМІ з країни-агресора.

Міністр додав, що в країнах з розвиненою демократією питання подачі новин у ЗМІ вирішено кодексами професійної етики та стандартів, за дотриманням яких стежить професійна спільнота.

"В України ми, як держава, маємо створити умови для професійної спільноти, які зроблять цю модель працюючою і в нашій країні", — пояснив Бородянський.


Як повідомляв сайт "Коментарі", президент Володимир Зеленський своїм указом доручив уряду розробити і внести на розгляд Верховної Ради до 31 грудня 2019 року законопроект, що регулює функціонування засобів масової інформації в Україні.

Зокрема, документ повинний включати положення щодо "вимог та стандартів новин, механізмів запобігання розповсюдженню недостовірної, викривленої інформації, її спростування, заборони фізичним та юридичним особам держави-агресора володіти або фінансувати медіа в Україні".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!