Головна Новини Політика внутрішня політика "Росія повинна заплатити за збитки, завдані своєю агресією в Криму і на Донбасі", - Кулеба
commentss НОВИНИ Всі новини

"Росія повинна заплатити за збитки, завдані своєю агресією в Криму і на Донбасі", - Кулеба

Міністр євроінтеграції впевнений, що війна закінчиться тільки з поверненням Криму в Україну

11 листопада 2019, 18:54 comments1501
Поділіться публікацією:
"Росія повинна заплатити за збитки, завдані своєю агресією в Криму і на Донбасі", - Кулеба

Збройний конфлікт на сході України з Російською Федерацією завершиться тільки в момент повернення Криму під контроль київського керівництва. Про це повідомив міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба, передає "РБК-Україна".

Також чиновник зазначив, що, незважаючи, що суми збитку, нанесеному Росією українських територій в результаті ворожої політики, вона зобов'язана понести їх на собі і, в першу чергу, звичайно, у фінансовому сенсі.

"Це треба рахувати. Там розпиляли і вивезли заводи, там шахти затоплені, якщо є екологічна катастрофа — всі ці цифри треба вважати. Я за те, щоб війна з Росією закінчилась, але це не буде за принципом "взяли і забули". Росія повинна заплатити ціну за свою агресію. І кінець війни — це гроші, заплачені за агресію, і повернення Криму, скільки б часу на це не пішло", — зазначив Кулеба.

Міністр переконаний, що окупований Крим зайшов в так звану "балтійську модель" за прикладом Литви, Латвії та Естонії, входження яких до складу СРСР не було визнано на Заході. При цьому, як відомо, така позиція не заважала західним країнам співпрацювати з Москвою на всіх інших треках.

"Це та модель, в яку все зайшло. Я розумію, що може початися істерика про те, що це "зрада" України, що забули про Крим. Але я глибоко переконаний, що війна з Росією буде тривати до тих пір, поки Крим не повернеться до складу України. Війна почалася з Криму — війна Кримом і закінчиться. І ми в цій війні будемо воювати за Крим. Воювати — я маю на увазі, перш за все, політико-економічним шляхом", — резюмував він.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомив, що Кулеба розповів про передумови для нової влади не подавати заявку на План дій щодо членства в НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!