Головна Новини Політика внутрішня політика Рада проголосувала за останній законопроект для "промислового безвізу" з ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада проголосувала за останній законопроект для "промислового безвізу" з ЄС

За словами Підласої, сьогодні інспектори замість того, щоб перевіряти і запобігати порушенням, здійснюють "покарання і здирництво"

12 листопада 2019, 22:55 comments2076
Поділіться публікацією:
Рада проголосувала за останній законопроект для "промислового безвізу" з ЄС

Верховна рада підтримала у першому читанні законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо зменшення тиску на бізнес з боку органів ринкового нагляду.  За ухвалення даного законопроекту у першому читанні проголосувало 310 депутатів.

Співавтор проекту, народний депутат від партії "Слуга народу" Роксолана Підласа повідомила, що монобільшість розраховує, що цей законопроект буде ухваленний повністю в грудні. Ухвалення відповідного закону є однією з останніх умов, які має виконати Україна для початку переговорів із ЄС щодо підписання перших договорів про запровадження "промислового безвізу", тобто спрощеного експорту промислових товарів з України до ЄС без додаткової сертифікації.

Також Роксолана Підласа у своєму Facebook навела ключові принципи законопроекту, пояснивши, що йдеться про реформування системи перевірки виробництва. Зокрема, за її словами, будуть  "скасовані штрафи за формальні порушення".

Народна депутатка пояснила, що уряд буде встановлювати червоні лінії для перевіряльників. Забороняти виймати будь-які документи на підприємстві, окрім тих, що стосуються перевірки та необхідні для встановлення постачальника. Також маленький бізнес буде під захистом: відповідальність за небезпечну продукцію буде нести імпортер або виробник, а не торговець. Передбачається посилення відповідальність за недопущення на перевірку.

За словами Підласої, сьогодні інспектори замість того, щоб перевіряти і запобігати порушенням, здійснюють "покарання і здирництво".

Як відомо, Угода про асоціацію України та ЄС передбачає перспективу укладення Угоди про оцінку відповідності та прийнятності промислової продукції (ACAA, або так званий "промисловий безвіз").

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", у Зеленського прокоментували затримання чиновниці на хабарі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!