Головна Новини Політика внутрішня політика "Новий закон про СБУ не такий, яким його написали журналісти", - Іван Баканов
commentss НОВИНИ Всі новини

"Новий закон про СБУ не такий, яким його написали журналісти", - Іван Баканов

Голова СБУ переконаний, що журналісти маніпулюють рядом факторів, змушуючи суспільство вірити в викривлену правду

13 листопада 2019, 17:59 comments2031
Поділіться публікацією:
"Новий закон про СБУ не такий, яким його написали журналісти", - Іван Баканов

Нова редакція Закону "Про Службу безпеки України", покликаного реформувати стару систему, навмисно спотворений журналістами і не відповідає за своїм змістом тому, що про нього думає суспільство. Про це повідомив глава СБУ Іван Баканов у своєму інтерв'ю виданню "Главком".

Так, на запитання журналіста, чи готовий Баканов покинути пост глави відомства, якщо в силу вступить закон, що передбачає чіткі критерії керівника Служби: великий стаж роботи в правоохоронних органах, робота на керівних посадах в СБУ, Баканов відповів ствердно.

"Якщо приймуть закон у такій редакції, як ви говорите, а так може статися, я піду з посади. Але редакція закону, який викинули в інтернет, — не та, яку ми подали в Адміністрацію президента, Верховну Раду. Там зовсім інший варіант. І це ще раз говорить про те, що сьогодні мас-медіа в основному маніпулюють якоюсь інформацією", — переконаний чиновник.

Іван Баканов не виключає і того факту, що з допомогою журналістів інформацією маніпулює хтось інший, який стоїть вище, а коли ЗМІ "розігнали" інформацію, порівняти її з істинною складно і не завжди необхідно широкому обивателю.

Повертаючись до самого Закону, глава СБУ підкреслив, що він розроблявся, враховуючи міжнародні стандарти, а його закритість є лише частиною парламентської процедури.

"Ми подаємо закон президенту, даємо свої пояснення, експертні висновки, позицію міжнародного співтовариства. Президент визначається і саме він як суб'єкт законодавчої ініціативи вносить документ до парламенту. Коли це станеться, всі отримають проект закону. І навколо нього, сподіваюся, буде продовжуватися професійна дискусія. А обговорювати те, чого немає, — це розводити "зраду", яка не відбулася. Я не бачу сенсу в такій метушні", — врівноважено уклав Баканов.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що в Україні пройде грандіозна реформа Служби Безпеки, якої в структурі не було з часів оголошеної незалежності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!