Головна Новини Політика внутрішня політика На каналі NewsOne пройде перевірка Нацради на предмет пропаганди російської спрямованості
commentss НОВИНИ Всі новини

На каналі NewsOne пройде перевірка Нацради на предмет пропаганди російської спрямованості

Одна з передач телеканалу містить матеріали спірного характеру

14 листопада 2019, 15:41 comments1451
Поділіться публікацією:
На каналі NewsOne пройде перевірка Нацради на предмет пропаганди російської спрямованості

Національна рада з питань теле — і радіомовлення призначила позапланову перевірку ТОВ "Новини 24 години" — супутниковий телеканал "NewsOne", оскільки в одній з передач прямого ефіру прозвучав вираз, який суперечить Закону України "Про інформацію". Про це повідомляє прес-служба Нацради.

Так, під час ефіру програми "Я так думаю", ведучий Руслан Коцаба, серед іншого вимовив таку фразу:

"... Незаконне збагачення і було метою цих "евромайдановских бариг". А не якийсь там примарне європейське майбутнє, НАТО, Євросоюз тощо. Відповідно повсталий Донбас спробували підкорити з допомогою танків і авіаційних бомб. Це правда і її нікуди дівати. Вона повинна бути озвучена, саме тут, на київському рівні і київська влада повинні визнати, що використання збройних сил проти мирного населення є злочином, на який не поширюються строки давності".

Нацрада наголошує, що виголосивши таку заяву в телеефірі, Коцаба міг вчинити протиправне діяння, яке тягне за собою відповідальність за Законом.

Стаття 28 Закону "Про інформацію" говорить: "інформація не може бути використана для закликів до повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності України, пропаганди війни, насильства, жорстокості, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини".

Стаття 6 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" передбачає використання телерадіоорганізацій для закликів до насильницької зміни конституційного ладу України, закликів до розв'язування агресивної війни або її пропаганди і / або розпалювання національної, расової або релігійної ворожнечі та ненависті, трансляції телепередач, виготовлених після 1 серпня 1991 року, містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора і їх окремих дій, що виправдовують визнають правомірною окупацію території.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що голова політради "Опозиційна платформа — За життя" упевнений, що нинішня українська влада намагається закрити канали, які представляють вільне мовлення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!