Головна Новини Політика внутрішня політика «Бабусі не доживуть до платіжки»: Гончаренко розповів, що не так з Бюджетом-2020
commentss НОВИНИ Всі новини

«Бабусі не доживуть до платіжки»: Гончаренко розповів, що не так з Бюджетом-2020

Гончаренко зазначив, що влада знайшла гроші на силовиків

14 листопада 2019, 15:55 comments2331
Поділіться публікацією:
«Бабусі не доживуть до платіжки»: Гончаренко розповів, що не так з Бюджетом-2020

Ухвалений сьогодні Верховною Радою Держбюджету на 2020 рік суттєво зменшує соціальні стандарти та знищує місцеве самоврядування. Про це заявив сайту "Коментарі" народний депутат від фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко.

За його словами, мінімальна пенсія вступає в 2020-й рік в розмірі 1638 грн і в першому півріччі не змінюється ні на копійку.

"За умови інфляції це означає, що купівельна спроможність цієї пенсії буде падати і ніхто не збирається нічого з цим робити. 1 липня її збільшать на 74 гривні. Нехай "слуги народу" проживуть на ці 74 гривні. Зеленський обіцяв, що Україна його мрії – це країна, де бабуся отримує гідну пенсію, а не інфаркт від платіжки. То тепер я можу сказати, що бабуся не доживе до платіжки, бо вона отримає інфаркт, вже коли побачить розмір своєї пенсії", — сказав парламентарій.

Народний депутат також прокоментував збільшення мінімальної зарплати у 2020 році на 13%.

"Вони взяли й буквально сприйняли словосполучення "мінімальна зарплата" і вирішили, що вона має мінімально зростати, а це не так. Зарплати по конкретних галузях: вчителі – інфляція +2%, військовослужбовці – інфляція +3%. Зменшення обсягу видатків на субсидії – на 7 млрд грн. Це при тому, що в листопаді підвищили ціни на газ для населення на 15% і це тільки початок", — говорить парламентарій.

При цьому, за словами Гончаренка, "Слуга народу" знайшла гроші на Генпрокуратуру, Національне антикорупційне бюро, Держбюро розслідувань, СБУ, МВС та інші відомства силового блоку.

"Наприклад, СБУ отримало +2,5 млрд грн, МВС — +4 млрд грн. Всім підвищили, на всіх гроші знайшлись. Ось такі пріоритети цього бюджету. Окрім того, судячи з цього бюджету, повністю згортається децентралізація, адже все, що можна забрати у місцевого самоврядування – заберуть", — резюмував нардеп.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що раніше сьогодні, 14 листопада, Верховна Рада прийняла в цілому закон про державний бюджет на 2020 рік.

Заступник голови Комітету Верховної Ради з питань бюджету, нардеп від фракції "Слуга народу" Олександр Трухін заявив, що дохідна частина Держбюджету-2020 дозволяє підняти мінімалку, зарплати вчителям і пенсії лише в певних рамках.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!