Головна Новини Політика внутрішня політика Цивільний чоловік нардепа Ганни Скороход розшукується за підозрою у шахрайстві
commentss НОВИНИ Всі новини

Цивільний чоловік нардепа Ганни Скороход розшукується за підозрою у шахрайстві

Російський банкір був оголошений в міжнародний розшук за підозрою в багатомільйонному розкраданні, але Ганна Скороход запевняє: затримання її чоловіка - елемент політичного тиску на неї саму

14 листопада 2019, 18:25 comments2774
Поділіться публікацією:
Цивільний чоловік нардепа Ганни Скороход розшукується за підозрою у шахрайстві

Цивільний чоловік народного депутата від фракції "Слуга народу" Ганни Скороход Олексій Алякін, якого в четвер, 14 листопада, затримала Нацполиція України, розшукується правоохоронними органами Росії за підозрою у шахрайстві в особливо великих розмірах. Про це повідомляє Генеральна прокуратура України.

Як зазначається в численних публікаціях ЗМІ, російському банкірові Алякину інкримінують багатомільйонні розкрадання коштів банку "Пушкіно", доведеного до банкрутства. В грудні 2015-го Тверський райсуд Москви виніс постанову про його заочний арешт.

Затримання Олексія Алякіна відбулося на території України в 2018 році після оголошення його в міжнародний розшук. Колишнього власника банку спочатку утримували під вартою, але потім Новозаводський суд Чернігова пом'якшив йому запобіжний захід на домашній арешт. Втім, фактичного пом'якшення не відбулося, оскільки підозрюваний має громадянство України.

Алякін отримав українське громадянство ще в 2013-му завдяки родичам, що проживали в Україні до 1991 року. Однак незабаром виявилося, що при оформленні громадянства він подав неправдиву інформацію про українське походження своєї бабусі. При цьому Алякін не здав свій російський паспорт.

Як заявив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, цивільна дружина Алякина Ганна Скороход нібито неодноразово пропонувала грошову винагороду своїм колегам. Також банкір нібито чинив тиск на членів парламентського Комітету з питань енергетики.

У свою чергу, сама Скороход переконана, що затримання Алякина сталося через політичні уподобання нардепа.

"Підставою стали мої голосування в залі, відстоювання державної власності, газотранспортної системи, а також "червона кнопка" проти відкриття ринку землі. Рішення про затримання незаконне", – заявила Скороход.

Депутат зазначила, що підставою для затримання чоловіка став запит Росії від 2017 року.

"До цього ніяких не було питань, а після "червоної кнопки" пішло затримання мого чоловіка. Я звертаюся особисто до президента (України Володимиру Зеленському, — ред.), Державного бюро розслідувань та до інших правоохоронних органів з проханням зупинити свавілля, що ви робите", – сказала народний депутат.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!