Головна Новини Політика внутрішня політика Верховний суд спробує скасувати судову реформу Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Верховний суд спробує скасувати судову реформу Зеленського

У ВСУ вважають кілька норм закону такими, що не відповідають Конституції

15 листопада 2019, 14:59 comments1905
Поділіться публікацією:
Верховний суд спробує скасувати судову реформу Зеленського

Верховний суд оскаржує закони про судову реформу в Конституційному суді України. Дане рішення було прийнято на засіданні Пленуму, передає прес-служба ВСУ.

"Верховний Суд наголошує на неконституційності повторної перевірки на компетентність, доброчесність та професійну етику суддів Верховного Суду через скорочення Верховного Суду. Також Пленум ВС звертає увагу на неконституційність положень, які зменшують заробітну плату суддям та визначають порядок дисциплінарної відповідальності суддів", — сказано в повідомленні.

Також у ВСУ вважають, що не відповідають Основному закону, норми, які визначають порядок формування Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та порядок звільнення членів Вищої ради правосуддя новим органом, не передбаченим Конституцією.

"Ми сподіваємось, що КСУ розгляне наше подання у найкоротші строки, щоб убезпечити судову систему від початку впровадження неконституційних положень цих законів", — сказала Верховного Суду Валентина Данішевська.

Як повідомляв сайт "Коментарі", 31 жовтня Верховна Рада розблокувала підписання закону про судову реформу, який вніс до Верховної Ради президент Володимир Зеленський. 7 листопада закон набув чинності.

12 листопада Венеціанська комісія спрямувала свою делегацію в Україну для оцінки судової реформи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!