Головна Новини Політика внутрішня політика "Нормандський формат в мініатюрі": у Верховній Раді створили міжфракційне об'єднання
commentss НОВИНИ Всі новини

"Нормандський формат в мініатюрі": у Верховній Раді створили міжфракційне об'єднання

Головою цього об'єднання обрано народного депутата Віктор Медведчук

18 листопада 2019, 16:05 comments1882
Поділіться публікацією:
"Нормандський формат в мініатюрі": у Верховній Раді створили міжфракційне об'єднання

З ініціативи партії "Опозиційна платформа — За життя" у Верховній Раді України створено міжфракційне депутатське об'єднання "Міжпарламентський діалог заради миру: Україна — Росія — Німеччина — Франція". Главою нового формування став народний депутат і голова партії Віктор Медведчук.

"Мирна Україна сьогодні — завдання номер один. Без його вирішення, без припинення бойових дій подальший розвиток країни неможливий", — йдеться в заяві про створення об'єднання.

Згідно з ідеєю нового об'єднання, головним майданчиком по реалізації Мінських угод, збереженню суверенітету і територіальної цілісності країни, припинення збройного протистояння на сході України є "нормандський формат" за участю України, Росії, Німеччини та Франції.

"...Дієвим механізмом досягнення миру в Україні може і повинен бути перш за все міжпарламентський діалог, який ведеться відповідно до затверджених Мінських угод, що передбачають прийняття ряду законодавчих актів Верховною Радою України. Адже згідно з досягнутими в Мінську домовленостями Україна взяла на себе зобов'язання щодо проведення конституційної реформи, яка передбачає ключовим елементом децентралізацію (з урахуванням особливостей окремих районів Донецької та Луганської областей, согласованних з представниками цих районів), а також прийняття постійного законодавства про особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей", — резюмують в опозиційної політсили.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що нормандський саміт, по вирішальному заявою в Кремлі, відбудеться 9 грудня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!