Головна Новини Політика внутрішня політика У Міносвіти анонсують масову переатестацію сільських вчителів
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міносвіти анонсують масову переатестацію сільських вчителів

В рамках створення НУШ педагоги повинні проходити підвищення кваліфікації, щоб доносити необхідні знання

18 листопада 2019, 18:53 comments2383
Поділіться публікацією:
У Міносвіти анонсують масову переатестацію сільських вчителів

Міністр освіти і науки Ганна Новосад заявила про те, що в рамках формування нової української школи (НУШ) вчителі, які ведуть освітню роботу в сільських школах, змушені будуть пройти переатестацію для підвищення кваліфікації. Про це міністр сказала в ефірі каналу "1 1".

Так, на питання телеглядачки, яка стурбована питанням створення опірних шкіл у містах і селищах, що може стати причиною втрати роботи у сільських вчителів, Новосад пояснила, що цього можна уникнути проходженням додаткової кваліфікації.

"У нас справді є проблема, що кількість вчителів більше, ніж потрібно для того контингенту учнів, який є зараз. Безумовно, це річ дуже непопулярна, але тим вчителям, які працюють у школах в селі і учнів, яких будуть возити в опорні школи, їм потрібно буде підвищувати кваліфікацію і перекваліфіковуватися", — підкреслила міністр.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що призначена на посаду міністра освіти та науки Ганна Новосад назвала переорієнтацію науки на потреби людини своїм головним пріоритетом в новому статусі.

"Я вважаю, що ми повинні сповідувати принцип ребенкоцентризма, студентоцентризма, тобто в центрі наших дій повинні стояти потреби окремої людини, дитини, вченого, заради яких ми працюємо", — сказала вона.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!