Головна Новини Політика внутрішня політика Печерський суд знизив заставу для голови «Укрексімбанку» в 33 рази і відпустив його
commentss НОВИНИ Всі новини

Печерський суд знизив заставу для голови «Укрексімбанку» в 33 рази і відпустив його

Главу «Укрексімбанку» зобов'язали виплатити заставу протягом 5 днів

18 листопада 2019, 19:33 comments1612
Поділіться публікацією:
Печерський суд знизив заставу для голови «Укрексімбанку» в 33 рази і відпустив його

Печерський районний суд ухвалив рішення відпустити голову правління "Укрексімбанку" Олександра Гриценка з-під варти під зобов'язання сплатити заставу 2,999 млн грн, повідомляє "Еспрессо".

Суд відмовився заарештовувати Гриценка і зобов'язав його сплатити заставу протягом 5 днів.

"Ми її внесемо (заставу — ред.) протягом 5-ти робочих днів, клієнт звільнений, він повернеться сьогодні додому до дітей. Ми зобов'язані ходити на кожен допит слідчих, здається, здати паспорти, ми будемо виконувати всі обов'язки, кладені на нас ухвалою, без жодних претензій", — сказав адвокат Дьомін.

Також юристи не виключили, що сторона звинувачення подасть апеляцію на рішення суду.

"Ми не виключаємо, що прокуратура буде незадоволена цим рішенням і оскаржить його в Апеляційному суді. Таке теж можливо, ми не знаємо їх планів. Ми готові, ми взагалі вважаємо, що людину треба було звільнити. Це був певний компроміс", — пояснив захисник Гриценка.

Нагадаємо, 16 листопада був затриманий глава правління "Укрексімбанку" Олександр Гриценко. Кримінальні провадження, в яких фігурує банкір, відносяться до періоду президентства Віктора Януковича. Йому закидають сприяння легалізації незаконних доходів високопосадовців. 

Банкіру інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу.

Крім того, на думку слідчих СБУ, Гриценко причетний до виведення з-під арешту майна неназваного медіа-холдингу. Цілком можливо, мова йде про "Український медіа-холдинг", який належав Сергію Курченку.

Як повідомляв сайт "Коментарі", прокуратура просила для Олександра Гриценка арешт з можливістю застави в 100 млн грн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!