Головна Новини Політика внутрішня політика ГПУ припиняє проведення досудових розслідувань
commentss НОВИНИ Всі новини

ГПУ припиняє проведення досудових розслідувань

З 20 листопада всі незавершені розслідування, які були у ГПУ, передадуть в НАБУ, ГБР та СБУ

19 листопада 2019, 13:08 comments1927
Поділіться публікацією:
ГПУ припиняє проведення досудових розслідувань

Генеральна прокуратура України із завтрашнього дня припиняє функцію досудових розслідувань, повідомляє прес-служба відомства.

Тепер всі незавершені розслідування будуть передані в ГБР, СБУ і НАБУ, крім того, Генпрокуратура продовжить здійснювати процесуальне керівництво в розслідуваннях. Раніше досудові розслідування відбувалися прокуратурою тимчасово. У "Перехідних положеннях" Конституції України і КПК України зазначається, що до створення Державного бюро розслідувань повноваження щодо досудового розслідування здійснюють слідчі прокуратури, а після початку його роботи – мають завершити розслідування у визначений строк або вирішити питання про доручення його здійснення іншим органам досудового розслідування.

Раніше Президент України Володимир Зеленський підписав прийнятий Верховною Радою закон, що передбачає серйозне реформування органів прокуратури.

Як повідомляло видання "Коментарі", закон про реформу органів прокуратури (№113-IX) передбачає створення Офісу генпрокурора України  замість Генеральної прокуратури України, ліквідацію Військової прокуратури та проведення атестації прокурорів.

  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!