Головна Новини Політика внутрішня політика Перший патрульний корабель Україна отримає в 2021 році, - Аваков
commentss НОВИНИ Всі новини

Перший патрульний корабель Україна отримає в 2021 році, - Аваков

Україна і Франція уклали угоду щодо посилення системи морської охорони та безпеки кордонів

19 листопада 2019, 15:08 comments3402
Поділіться публікацією:
Перший патрульний корабель Україна отримає в 2021 році, - Аваков

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков узгодив з французьким урядом спільний проект, завдяки якому наша країна отримає 20 сучасних патрульних катерів. Про це повідомляє прес-центр Міністерства внутрішніх справ (МВС) України.

Аваков і міністр внутрішніх справ Франції Крістоф Кастанер підписали угоду сьогодні, 19 листопада, під час правоохоронної виставки Milipol-2019 у Парижі. В рамках документу Франція надасть підтримку Україні, щоб посилити систему морської охорони та безпеки кордонів. Зокрема, Державна прикордонна служби України (ДПСУ) отримає 20 найсучасніших патрульних кораблів французької фірми ОСЕА. Катери мають довжину 32 м, максимальну швидкість близько 30 вузлів, автономність близько тижня і дальність з плавання в 1200 морських миль. Судна будуть використовувати для охорони держкордону на воді, спостереження, нагляду і контролю, а також пошуково-рятувальних робіт і протидії диверсійно-розвідувальним групам. Користуватися сучасною морською технікою будуть на постійних постах морської охорони ДПСУ в Одесі, Маріуполі, Бердянську, Ізмаїлі і Кілії.

Аваков зазначив, що Франція запропонувала комплексний підхід кредитного фінансування та часткову локалізацію, 25%, виробництва в Україні. Так, кожне четверте судно планують робити в нашій країні. За словами Авакова, це дозволить не тільки посилити захист українських акваторій, а й відродити виробництво катерів з алюмінієвим покриттям. Попередньо, кораблі будуть виготовляти в Миколаєві. За словами заступник міністра внутрішніх справ Сергія Гончарова, корпуси катерів виготовлять з морського алюмінію, що забезпечить легкість і маневреність. В Україні також здійснять додаткову комплектацію катерів: маленькими швидкісними човнами, які виробляють у Харкові, та вітчизняною зброєю.

Вартість проекту — 136 млн євро. За словами міністра МВС, 15% суми оплатять із держбюджету, а 85% — за рахунок кредиту з Францією.

Також проект передбачає навчання 240 членів екіпажу і 120 чоловік техперсоналу, закупівлю запасних частин та інструментів, яких вистачить на пару років експлуатації. Дедлайн реалізації проекту — 2023 рік, але повідомляється, що перший патрульний катер наша країна отримає вже у 2021 році.

Тепер документ має ратифікувати Верховна Рада, після чого підпишуть технічний контракт.

Раніше "Коментарі" писали, що США передали Україні берегові катери.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!