Головна Новини Політика внутрішня політика Вищий антикорупційний суд взявся за Насірова
commentss НОВИНИ Всі новини

Вищий антикорупційний суд взявся за Насірова

Насірову інкримінують дві статті Кримінального кодексу

19 листопада 2019, 19:31 comments2328
Поділіться публікацією:
Вищий антикорупційний суд взявся за Насірова

Сьогодні, 19 листопада, Вищий антикорупційний суд приступив до розгляду по суті кримінального провадження щодо колишнього голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, передає "Укрінформ".

Сторону обвинувачення представляють прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Андрій Перов і Роман Симків, головуючий суддя — Ігор Строгий.

На перше засідання Насіров прийшов у супроводі своїх адвокатів.

Слухання справи по суті розпочалося після зачитування короткої версії обвинувального акта.

За версією слідства, Насіров прийняв рішення на користь компаній колишнього народного депутата Олександра Онищенка, який втік з України. Фірми, які фігурують у "газовій справі", рішенням тодішнього голови ДФС були звільнені від рентної плати за користування надрами на суму понад 2 млрд грн.

Нагадаємо, Роман Насіров був затриманий 2 березня 2017 року за підозрою у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) і ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу. Незабаром він був звільнений з-під варти під заставу в 100 млн грн, а 4 березня 2019 року сума застави була зменшена до 36 млн грн.

У січні 2018 року Насіров був звільнений з посади голови ДФС, але вже в грудні поновився на посаді через суд. Проте в 2019 році Верховний Суд скасував усі рішення судів, прийняті на користь Насірова.

Як повідомляв сайт "Коментарі", 27 вересня кримінальну справу стосовно Романа Насірова було передано до Вищого антикорупційного суду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!