Головна Новини Політика внутрішня політика ЗМІ розкрили схему аграрного лобіста Сольського в Раді
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ розкрили схему аграрного лобіста Сольського в Раді

Нардеп від «Слуги народу» Микола Сольський і глава Офісу президента Андрій Богдан продовжують вести спільний аграрний бізнес і просувають вигідні для підприємства законопроекти через Кабінет міністрів і Верховну Раду

20 листопада 2019, 14:33 comments3167
Поділіться публікацією:
ЗМІ розкрили схему аграрного лобіста Сольського в Раді

Микола Сольський раніше працював в "Українському Аграрному Холдингу", одним із засновників якого є Андрій Богдан. Крім того, обидва приблизно в один період навчалися у Львівському університеті, відзначає видання "Апостроф".

У 2018 році НАБУ відкрило кримінальне провадження стосовно СТОВ "Агро-Лучки" агрохолдингу Богдана і Сольського за зловживання службовим становищем чиновників, пишуть журналісти. За версією слідчих, ці дії призвели до безкоштовної роздачі 1200 га землі, що завдало державі шкоди на суму 14 млн гривень. У матеріалі також вказується на можливу причетність бізнес-партнерів до банкрутства держпідприємства "Дослідне господарство", на землі якого нібито претендувало підприємство "Украгрохолд". Як стверджують автори розслідування, "Украгрохолд" є фейкової компанією Сольського.

Як зазначається в ЗМІ, Сольський в якості народного депутата вже запропонував 9 законопроектів, які стосуються ринку землі сільськогосподарського призначення, що можна, на думку журналістів, вважати конфліктом інтересів. Автори матеріалу зазначають, що голосування за дані проекти проводилися в так званому "турборежимі".

За даними журналістів, у Раді також діє група депутатів, яка нібито лобіює інтереси співвласника агрохолдингу "Кернел" Андрія Веревського. Представником цієї групи, як стверджується в матеріалі, є радник прем'єр-міністра Олексія Гончарука з земельних питань Олексій Мушак.

Як вказують автори розслідування, аграрні закони нібито приймаються наступним чином: Богдан просуває документи через Офіс президента, Сольський вносить їх на розгляд Верховної Ради, Мушак дає відповідні рекомендації Гончаруку. Потім, за версією журналістів, профільний парламентський комітет підтримує законопроекти і рада приймає в прискореному темпі, не враховуючи думку народу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!