Головна Новини Політика внутрішня політика У Держбюро розслідувань розповіли подробиці справ проти Порошенка
commentss НОВИНИ Всі новини

У Держбюро розслідувань розповіли подробиці справ проти Порошенка

Експрезидент фігурує навіть у справі судді Чауса

20 листопада 2019, 16:19 comments1903
Поділіться публікацією:
У Держбюро розслідувань розповіли подробиці справ проти Порошенка

ДБР розслідує 13 кримінальних проваджень стосовно колишнього президента Петра Порошенка.

Справи стосуються ухиляння від сплати податків і подальшого відмивання коштів ("Кузня на Рибальському", телеканал "Прямий"), незаконного захоплення влади (внесення кандидатури прем'єр-міністра у Верховну Раду за відсутності коаліції), незаконного перетинання державного кордону за підробленими документами (відпочинок на Мальдівах), можливої втрати матеріальних носіїв секретної інформації (сервери ситуаційної кімнати в Офісі президента), незаконного затримання Михайла Саакашвілі, організації незаконного переправлення до Молдови судді Миколи Чауса, зловживання службовим становищем та втручання в діяльність суддів та інших злочинів.

Так, розслідування по відношенню до ексглави держави ведуть 7 слідчих, які 23 рази викликали Порошенка на допит. І тільки три з них він відвідав.

У рамках розслідування було допитано понад 560 свідків, призначено 35 експертиз, спрямовано 60 доручень в правоохоронні органи, накладено 5 арештів.


Як повідомляв сайт "Коментарі", Державне бюро розслідувань підготувало підозру Петра Порошенка і просить Генеральну прокуратуру ініціювати зняття з нього депутатської недоторканності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!