Головна Новини Політика внутрішня політика Рябошапка сказав, що буде зі справами Байдена та Burisma
commentss НОВИНИ Всі новини

Рябошапка сказав, що буде зі справами Байдена та Burisma

Екс-міністр екології Микола Злочевський, який є засновником компанії Burisma, проходить по 13 кримінальних проваджень

20 листопада 2019, 17:49 comments2140
Поділіться публікацією:








Рябошапка сказав, що буде зі справами Байдена та Burisma

Розслідувати кримінальні провадження щодо діяльності колишнього міністра екології Миколи Злочевського та холдингу Burisma будуть Національне антикорупційне бюро України, Державне бюро розслідувань і Служба безпеки. Про це заявив на брифінгу генеральний прокурор Руслан Рябошапка.

"Є 13 кейсів, де фігурує колишній міністр екології Злочевський... Оскільки ми вже не можемо їх розслідувати, відповідно вони будуть передані за підслідністю. деякі з них будуть передані або в НАБУ, деякі можливо в ДБР, деякі в СБУ, там де це пов'язано з фінансуванням тероризму, або терористичним актом", — сказав генпрокурор.

За словами Рябошапки, компанія Burisma і син колишнього віцепрезидента США Хантер Байден фігурують тільки в кількох справах проти Злочевського.


Нагадаємо, Хантер Байден входив до правління компанії Burisma в 2014 році і, за даними колишнього генпрокурора Юрія Луценка, отримав в компанії виплати майже на 1 млн дол. Однак, як зазначив ексгенпрокурор, кримінальні провадження стосуються діяльності компанії в 2010-2012 рр. 

Колишній віцепрезидент США Джо Байден є можливим конкурентом Дональда Трампа на майбутніх президентських виборах в 2020 році. У Конгресі США підозрюють, що Трамп тиснув на президента України Володимира Зеленського з метою змусити його надати компромат на сина Байдена нібито в обмін на військову допомогу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!