Головна Новини Політика внутрішня політика Головний свідок у справі глави НАБУ Ситника хоче пройти поліграф, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Головний свідок у справі глави НАБУ Ситника хоче пройти поліграф, - ЗМІ

Рівненський апеляційний суд у п'ятницю, 22 листопада, буде розглядати апеляцію голови Національного антикорупційного бюро Артема Ситника на рішення Сарненського районного суду Рівненської області, яким керівник НАБУ був визнаний винним в адміністративному правопорушенні і оштрафований на 3400 грн

20 листопада 2019, 18:36 comments1961
Поділіться публікацією:
Головний свідок у справі глави НАБУ Ситника хоче пройти поліграф, - ЗМІ

У травні поточного року Держбюро розслідувань відкрило кримінальне провадження стосовно Ситника за фактом того, що він відпочив за чужий рахунок в елітних мисливських угіддях господарства "Поліське-Сарни" у Рівненській області та не вказав це в декларації. Ключовий свідок по даній справі Микола Надейко, який оплатив відпочинок, підтвердив цей факт і заявив, що готовий пройти перевірку на детекторі брехні.

За його словами, заяву на Ситника в правоохоронні органи подав не він, а просто був викликаний для дачі показів в якості свідка.

"Я не знаю, хто подавав заяву. Знаю, що вилучили бухгалтерські документи, що проводили розслідування, а потім поліція передала цю справу до Сарненського районного суду. Справа стосувалася відпочинку Ситника і того, що він за свій відпочинок не заплатив. З Артемом Сергійовичем я знайомий приблизно з 2016 року. Ми з ним подружилися. Я раз 5, якщо не помиляюся, допомагав йому з цим. Організовував відпочинок, скажімо так. Йому і його родині", — розповів Надейко.

За словами Надейка, він зустрічався зі свідком з боку Ситника, який передав прохання голови НАБУ про зустріч і просив змінити свідчення.

"Я через Дениса передав, що готовий зустрітися в будь-який час, але міняти свідчення не буду. Я нікого не обмовлював, говорив те, що було насправді", — сказав він.

Надейко також підтвердив, що є радником керівника компанії "Авангард", яка доводиться сестрою бізнесмену Олегу Бахматюку. В даний час НАБУ розслідує справу по рефінансуванню "VAB банку", що належить Бахматюку. Бізнесмен звинуватив Ситника в конфлікті інтересів.

"Так, дійсно, я є радником керівника компанії "Авангард". І почав працювати задовго до того, як з'явилася це справа. Може Ситник бути ображеним на Бахматюка за цю справу? Я цього не виключаю, але стверджувати не можу", — сказав він.

Надейко підкреслив, що його свідчення є правдою і він готовий пройти дослідження на поліграфі.

"Якщо є якісь сумніви – будь ласка, я готовий довести свою правоту, що все, що я говорив, всі мої свідчення – абсолютна правда. Мені неприємно, що з мене намагаються зробити якогось брехуна. Готовий у будь-який час пройти детектор брехні. Чи готовий зі мною пройти детектор брехні Ситник? Не знаю", — зазначив він.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!