Головна Новини Політика внутрішня політика У Зеленського розповіли, як збираються повертати Крим
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського розповіли, як збираються повертати Крим

Україна не збирається здавати позиції по Криму, над поверненням території працюють експерти

22 листопада 2019, 12:19 comments2932
Поділіться публікацією:
У Зеленського розповіли, як збираються повертати Крим

Зараз напрацьовується стратегія повернення українського півострова Крим до складу України. Про це розповів глава представництва президента України в АРК Антон Кориневич, пише "Лівий берег".

Політик зазначив, що Україна не збирається здавати позиції по Криму, проте подробиці стратегії, яка зараз розробляється, він відмовився розкривати. Він зазначив, що над цим питанням працює робоча група з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Кориневич висловив надію, що Крим можна повернути до складу України ще за президентства Володимира Путіна.

Також він зазначив, що для повернення тимчасово анексованої території, передусім, потрібно заручитися підтримкою тих, хто там проживає, варіант повернення військовим шляхом не розглядається.

Як повідомляло видання "Коментарі", переселенець з анексованого Криму Ростислав Кохно розмістив на сайті президента петицію з проханням повернути залізничне сполучення з півостровом. Кохно зазначив, що потік людей в Крим дуже великий і потяги замінили нелегальні перевізники. Також люди страждають через кілька годин проходження контролю через КПВВ на адміністративному кордоні з Кримом.

Нагадаємо, анексія Росією українського Криму почалася 20 лютого 2014 року. Україна і більшість країн світу не визнали дії Росії, які безпосередньо порушують міжнародне право. Україна припинила транспортне сполучення з Кримом і перестала постачати електроенергію та прісну воду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!