Головна Новини Політика внутрішня політика Бахматюка оголосили в розшук
commentss НОВИНИ Всі новини

Бахматюка оголосили в розшук

Бахматюка підозрюють у заволодінні 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту

22 листопада 2019, 13:32 comments2511
Поділіться публікацією:
Бахматюка оголосили в розшук

Колишньного власника VAB Банку Олега Бахматюка оголошено національний розшук. Про це йдеться в повідомленні Міністерства внутрішніх справ.

"Національне антикорупційне бюро розшукує Олега Бахматюка, який народився 14.08.1974", — сказано на сайті МВС. 13 листопада НАБУ заочно повідомило про підозру у справі VAB Банку його колишньому власникові Олегу Бахматюку і колишньому голові правління Дениса Мальцева.

Підозри будуть здійснюється в порядку, визначеному ст. 135, 278 КПК України (відправлено поштою та вручено житлово-експлуатаційною організацією за місцем реєстрації підозрюваних) тому, що в даний момент не встановлено місцезнаходження цих осіб.

Як повідомляло видання "Коментарі", 13 листопада Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та заарештував колишнього заступника голови правління VAB Банку Андрія Яцюту з альтернативною заставою в 1,15 мільйона гривень.

Зазначимо, що 12 листопада ВАСУ обрав запобіжний захід екс-директору гендепартаменту банківського нагляду Аллі Шульзі у вигляді утримання під вартою на термін 60 днів. Член ради Національного банку Микола Каленський судом був відправлений під домашній арешт з носінням електронного браслету, а колишній заступник голови НБУ Валерії Гонтарєвої Олександр Писарук відпущений на свободу.

Нагадаємо, що 11 листопада НАБУ і САП затримали 7 осіб, підозрюваних у заволодінні 1,2 млрд грн. Мова йде про стабілізаційний кредит, наданий в 2014 році Національним банком України ПАТ  VAB Банку.

Як повідомляло видання "Коментарі", 20 березня 2015 року Національний банк України прийняв рішення про відкликання банківських ліцензій та ліквідації VAB Банк і CityCommerce Bank. З квітня 2014 року НБУ за результатами банківського нагляду за діяльністю VAB Банк неодноразово звертав увагу керівництва банку та його власників на наявність потенційних ризиків в діяльності VAB Банк.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!