Головна Новини Політика внутрішня політика Кабмін має намір запропонувати населенню купувати газ за фіксованою ціною
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін має намір запропонувати населенню купувати газ за фіксованою ціною

З 1 січня купівля газу можлива за "страховою" ціною 7 тис. гривень за 1 тис. куб. м.

22 листопада 2019, 21:04 comments2455
Поділіться публікацією:
Кабмін має намір запропонувати населенню купувати газ за фіксованою ціною

Міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель заявив, що з 1 січня наступного року Кабмін планує запропонувати побутовим споживачам можливість покупки природного газу за ціною близько 7 тис. гривень за 1 тис. куб. м (з ПДВ), яка буде дійсна до кінця опалювального сезону. Про це він повідомив в інтерв'ю "24 каналу".

Також Оржель додав, що людям буде запропонована певна страхова ціна на газ, яку вони зможуть обрати до кінця опалювального сезону. Ця ціна буде навіть менше, ніж ціна першого кварталу 2019 року, і буде зафіксована до кінця опалювального сезону. Міністр зазначив, що можливе припинення транзиту російського газу через територію України може призвести до значного зростання цін на паливо на європейському та українському ринках. У той же час міністр не виключає варіант збереження цін на поточному рівні (у листопаді для населення — 5,9 тис. гривень за 1 тис. куб. м, з ПДВ) або їх невеликого зростання. "Відмова від такої ціни може зіграти як у плюс, так і мінус", — заявив Оржель.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", З 1 липня "Нафтогаз" знизив ціну на газ на 12,7-13,5 % без ПДВ і витрат на його транспортування магістральними та розподільними трубопроводами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!