Головна Новини Політика внутрішня політика Політолог пояснив, як пов'язані реформи і хвиля бруду проти влади
commentss НОВИНИ Всі новини

Політолог пояснив, як пов'язані реформи і хвиля бруду проти влади

Політолог вважає, що реформи перетворили затхла болото української політики у водоспад взаємних образ і звинувачень – Олещук

26 листопада 2019, 09:30 comments1781
Поділіться публікацією:
Політолог пояснив, як пов'язані реформи і хвиля бруду проти влади

В Україні відбуваються реформи, а ті, чиї корупційні інтереси вони зачіпають, всіляко опираються змінам. Таку думку у своєму блозі на ЛІГА.net висловив політолог Петро Олещук.

За його словами, останнім часом парламент за ініціативи глави держави прийняв ряд важливих законодавчих рішень, мова йде про зняття депутатської недоторканності, перезапуск НАПК і початок роботи Вищого антикорупційного суду, повернення відповідальності за незаконне збагачення, встановлення покарання за прогули і "кнопкодавство" для депутатів і тощо.

Крім того, є прогрес у покаранні злочинців з числа старих політиків. У слідчому ізоляторі перебуває народний обранець Сергій Пашинський; Олег Гладковський і Ярослав Дубневич отримали запобіжний заход за схеми в оборонці і на залізниці.

Політолог зазначив, що постраждала схема голови політсили "Опозиційна платформа — За життя" Віктора Медведчука щодо ввезення скрапленого газу. Крім того, зроблен крок до закриття "майданчиків Яценко" – Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект, який дозволить обходитися без посередників при передачі інформації в сфері оцінки нерухомості.

Політолог вважає, що справжнім реформам завжди хтось незадоволений, особливо в країні, де міцно вкоренилася корупція, надалі противники реформ будуть роздмухувати ще великі скандали проти діючої влади.

"Сексуальні скандали в Раді? Та це тільки початок – скандалів буде більше, настільки серйозні ресурси задіяні", – вважає політолог.

"Реформи, яким всі аплодують, – це, швидше за все, не реформи, а їх імітація, тому що реформи не можуть не зачіпати інтереси. А ось те, що перетворює затхле болото політики у водоспад взаємних образ і звинувачень, мабуть, дійсно і є реформи. Як би хто не оцінював їх наслідки", – підкреслив він.

Петро Олещук вважає, що в українців панує помилкове уявлення про реформи як про щось хороше, але майже недосяжне. Так сталося тому, що раніше реформи проводили або для імітації діяльності, або щоб отримати черговий кредит МВФ. Тому поки що не всі розуміють, що справжні зміни вже почалися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!