Головна Новини Політика внутрішня політика Посол ЄС Матті Маасікас розповів про найбільші здивування від життя в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Посол ЄС Матті Маасікас розповів про найбільші здивування від життя в Україні

Маасікас негативно відреагував на те, що у Києві люди паркуються на тротуарах

26 листопада 2019, 16:42 comments2202
Поділіться публікацією:
Посол ЄС Матті Маасікас розповів про найбільші здивування від життя в Україні

Посол ЄС в Україні Матті Маасікас заявив, що загалом він має добрі враження про життя в Києві, але йому дуже не подобається, що в Україні "всі паркуються на тротуарах". Про це йдеться в інтерв'ю посла "Європейській правді".

Маасікас розповів, що йому подобається архітектура в центрі і те що по центральній частині міста можна гуляти квартал за кварталом і не зустрічати радянської архітектури. "Київ – місто, до якого іноземцям легко переїхати. Він дуже інтернаціональний! Ресторани, кафе, послуги – все це готове для переїзду людини з-за кордону", -зазначив посол.

До столиці України посол переїхав з родиною й дітьми: "У мене дві доньки-тінейджерки. Ми знайшли тут для них школу. Вони, як діти з родини дипломатів, звикли переїжджати – це їхня третя школа. І, мушу сказати, їм там подобається".

Також Маасікас негативно відреагував на те, що у Києві люди паркуються на тротуарах.  Він додав, що якби не проблеми з паркуванням, то в усьому іншому переїзд в Україну став би для нього, дуже приємним досвідом.

"І, звичайно ж, головне, що вражає – це ваші люди. Їхня рішучість... Знаєте, що я хочу підкреслити: в більшості індоєвропейських мов, включаючи слов'янські, слово "незалежність" утворене через заперечення. Independence, independence, Unabhängigkeit, незалежність. І це – не випадковість. Це дуже чітко показує, що означає це слово для кожної з націй. Це – основа всього. Саме це я бачу в Україні. І я чудово розумію, від чого саме ви хочете бути незалежними", — додав він.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", посол Естонії розповів як Україні вступит в ЄС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!