Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук: "Зеленський зберігає тарифи на газ за принципом Порошенко"
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук: "Зеленський зберігає тарифи на газ за принципом Порошенко"

Голова політсили "Опозиційна платформа - За життя" пояснив, що європейські ціни на газ не обґрунтовані транспортуванням з Росії

27 листопада 2019, 17:01 comments1366
Поділіться публікацією:
Медведчук: "Зеленський зберігає тарифи на газ за принципом Порошенко"

Газ для населення і виробництва з Росії надходить в Україну, але за паперами купують нібито після "Дюссельдорф+" та за цінами, встановленими на газовому хабі "Дюссельдорф+". Про це розповів в ефірі телеканалу NEWSONЕ народний депутат і колишній бізнесмен Віктор Медведчук.

Так, за словами голови фракції "Опозиційна платформа — За життя", ціна на газ в Україні зберігається при президенті Володимирі Зеленском точно такий же, якою була за Петра Порошенка, а саме, європейською,  хоча транспортується не з Європи, а Росії.

"Імпорт на 1 жовтня 2019 року з Росії становить 5,6 млрд дол.: це не тільки ТВЕЛи, це і вугілля, це багато чого іншого, але не газ, не газ. Тому що газ у нас йде нібито з Європи. Ні, він не йде з Європи. Ціни у нас європейські, європейських операторів. Ціни, куди закладається ось це плече "Дюссельдорф ", яке продовжує діяти. Це злочинна схема, запроваджена при Порошенко, реалізована при Зеленском, і вже півроку ніхто навіть не думає її зупинити", — зазначив Медведчук.

Також народний депутат звернув увагу на заяву прем'єр-міністра Олексія Гончарука про зацікавленість у збереженні газового транзиту через Україну.

"Так, є інтерес. Але тільки треба було думати не лише про свій інтерес, але і про те, чи є цей його інтерес і наш український інтерес інтересом інших сторін. Наскільки вони сьогодні зацікавлені в цьому? А адже це картина вимальовується зовсім безглузда. Чому? Тому що є питання. Ми останні роки, останні три роки як мінімум, транзитували газ в обсязі 84-93 млрд кубів за рік. Це давало нам 2,9-3,1 млрд дол. у дохідну частину бюджету. Зрозуміла сума — 3 млрд, так? В середньому. Це робила Росія, відправляючи свій газ європейським операторам. Тепер, коли в грудні 2019-го введеться "Турецький потік — 1", "Турецький потік — 2", один — для внутрішнього споживання Туреччини, який випаде з балансу газу, який йшов раніше, в тому числі, по українській трубі, а 16 млрд другого газового потоку піде в Болгарію, Угорщину та інші країни, які раніше харчувалися через українську ГТС", — підкреслює політик.

Віктор Медведчук додав, що для Росії транзитирування через "Турецький" та "Північний" потоки  дешевше, ніж по трубі через Україну. І тому "Газпром" виходить з економічних інтересів, не рахуючись з економічними втратами української сторони.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прокуратура РФ продовжила кримінальне розслідування щодо українських моряків




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!