Головна Новини Політика внутрішня політика Порошенко готовий до співпраці з ОПЗЖ – політологи
commentss НОВИНИ Всі новини

Порошенко готовий до співпраці з ОПЗЖ – політологи

Для політологів перехід Ігоря Райніна, який працював на посаді глави АП Порошенка, в ОПЗЖ не став сюрпризом

28 листопада 2019, 15:44 comments2026
Поділіться публікацією:
Порошенко готовий до співпраці з ОПЗЖ – політологи

Політологи вважають, що незважаючи на публічні розбіжності між партією "Європейська Солідарність" і партією "Опозиційна платформа – За життя", у політсил є чимало спільного і вони готові об'єднати зусилля в широку опозицію. Про це повідомляє "Комсомольская правда".

Ця теза прозвучала після того, як колишній глава Адміністрації Президента Петра Порошенка Ігор Райнін очолив підрозділ ОПЗЖ у Харкові.

"Мабуть, це показник того, що ОПЗЖ – не така вже й "інша сторона барикад". В умовах старої олігархічної системи всі ці партійні розбіжності і публічна критика – речі досить умовні. — заявив політолог Петро Олещук. — Незважаючи на публічне протистояння, виявляється, що Порошенка з керівництвом ОПЗЖ пов'язувало дуже багато. Зараз це просто проявляється".

Політолог вважає, що звістку про нову посаду Райніна можна вважати індикатором формування широкої опозиції.

У свою чергу, політолог Андрій Золотарьов підкреслив, що на рівні регіонів особливо помітні нестійкі політичні принципи і переконання.

"Немає ніяких постійних принципів і переконань – є інтереси. Сьогодні ОПЗЖ і політсила Порошенка іноді грають в чотири руки. Така широка опозиційна платформа", – заявив Золотарьов.

Для політолога Валентина Гладких не стала сюрпризом нібито близькість соратників Порошенка з ОПЗЖ .

"Чому ми дивуємося, якщо Петро Порошенко був співзасновником Партії регіонів? Був міністром в уряді Миколи Азарова. Був затятим опонентом НАТО – є навіть стенограма його виступу у Верховній Раді проти "агресивного блоку". У нього немає ніяких політичних поглядів – є тільки бажання боротися за владу будь-якими способами", – стверджує Гладких. 

За його словами, політичні опоненти нинішнього президента нібито готові об'єднувати свої сили з метою йому протистояти.

Політолог, голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко також каже про нібито наявність давнього зв'язку між політсилою колишнього гаранта і кума Путіна Віктора Медведчука. Як приклад, він згадав Вадима Столара з оточення Порошенка, який став нардепом за списками ОПЗЖ.

"Це ще одне підтвердження того, про що я попереджав під час президентської виборчої кампанії. Непублічна взаємодія і перетоки між командами Порошенка і Медведчука існують", – написав про призначення Райніна Фесенко на своїй сторінці в Facebook.


Раніше "Коментарі" писали про те, що Ігор Райнін очолив харківський осередок ОПЗЖ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!