Головна Новини Політика внутрішня політика В "Нафтогазі" пояснили, які борги "Газпром" зможе виплатити Україні газом
commentss НОВИНИ Всі новини

В "Нафтогазі" пояснили, які борги "Газпром" зможе виплатити Україні газом

Україна вже отримала у вигляді газу частину боргу Росії, який зобов'язав виплатити Стокгольмський арбітраж

30 листопада 2019, 01:10 comments2025
Поділіться публікацією:
В "Нафтогазі" пояснили, які борги "Газпром" зможе виплатити Україні газом

Російська компанія "Газпром" не виконує рішення Стокгольмського арбітражу з виплати Україні боргу у суммі 3 мільярди долларів грошима. Тому Україна вимушена стягувати ці кошти з РФ, арештовуючи активи компанії закордоном. Про це заявив виконавчий директор НАК "Нафтогаз" Юрій Вітренко.

Він наголосив, що Україна за транзитним арбітражем виграла в РФ 4,6 млрд доларів, з яких 2 млрд долларів вже отримала у вигляді газу. Також Вітренко зазначив, що залишилось отримати — приблизно 3 млрд доларів. І ці 3 мільярди мають стягнути з "Газпрому", оскільки він відмовляється виплачувати реальні гроші за рішенням Стокгольмського арбітражу. Через те, що "Газпром" не виконує рішення його активи  будуть арештовані по всьому світі. 

Він також розповів, що українській стороні пропонували забути про 3 мільярди долларів. Окрім того, Україні можуть виплатити за позови на 12 мільярдів долларів.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Українська сторона веде переговори з російським "Газпромом". За словами Оржеля, українська сторона вже веде переговори з російською компанією "Газпром". Російська сторона при цьому пропонує так звані пакетні домовленості.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!