Головна Новини Політика внутрішня політика Зеленський відбере у Абромавичуса одне з громадянств
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський відбере у Абромавичуса одне з громадянств

Зеленський не знав, що у Абромавичуса є ще один паспорт

2 грудня 2019, 14:02 comments2281
Поділіться публікацією:
Зеленський відбере у Абромавичуса одне з громадянств

Президент України Володимир Зеленський має намір звернутися до генерального директора державного концерну "Укроборонпром" Айвараса Абромавичуса з вимогою скласти одне зі своїх двох громадянств, пише lrytas.lt.

Глава держави зізнався, що він не знав перед призначенням Абромавичуса, що у нього є ще одне громадянство, окрім українського.

"Але при цьому він має право обіймати ту посаду, яку він займає, тому що він не є держслужбовцем, тільки це не виправдовує ситуацію.  Я можу, в принципі, звернутися до пана Абромавичуса і сказати, що він повинен скласти те чи інше громадянство", — заявив Зеленський.

Як повідомляло видання "Коментарі", 11 липня Абромавічус очолив наглядову раду "Укроборонпрому", а 30 серпня він став генеральним директором концерну.

Нагадаємо, що в даний момент залишається Абромавічус громадянином Литовської Республіки. Політик отримав українське громадянство отримав в грудні 2014 року за спрощеною процедурою.

Також ми писали про те, що представник фракції "Слуга народу" Олександр Дубинський звернувся в міграційну службу з проханням позбавити громадянства керівника "Укроборонпрому" Айвараса Абромавичуса.

У заяві на ім'я голови Державної міграційної служби України Максима Соколюка сказано, що Абромавічус в грудні 2014 року отримав громадянство України, однак станом на 26.11.2019 року не припинив іноземне громадянство. У зв'язку з цим Дубинський просить почати процедуру припинення громадянства для генерального директора "Укроборонпрому".

 

  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!