Головна Новини Політика внутрішня політика ЦВК схвалила сучасні способи зміни місця голосування
commentss НОВИНИ Всі новини

ЦВК схвалила сучасні способи зміни місця голосування

Порядок поширюється тільки на вибори президента і Верховної Ради

2 грудня 2019, 19:39 comments1676
Поділіться публікацією:
ЦВК схвалила сучасні способи зміни місця голосування

Центральна виборча комісія затвердила порядок тимчасової зміни місця голосування без зміни виборчої адреси, повідомляє громадянська мережа "ОПОРА".

Так, змінити місце голосування можуть як громадяни, у яких є реєстрація, так і ті, хто її не має. Змінити місце голосування можна на один і на два тури голосування відразу.

Крім того, можна подати заяву на зміну місця голосування через уповноважену особу, для чого необхідно оформити нотаріальну довіреність.

"У письмовій заяві зазначається прізвище, ім’я, по батькові, дата та місце народження, виборча адреса, вид та назва виборів, дата їх проведення, адресу перебування громадянина в день виборів та/або номер виборчої дільниці, на якій виборець хоче голосувати. Також заявник вказує причину зміни місця голосування. У заяві виборця, який не може пересуватись самостійно, обов’язково вказується адреса, де він перебуватиме у день виборів", — йдеться в повідомленні.

Також можна подати заяву через е-сервіс на сайті Центрвиборчкому з використанням електронного підпису. Підтвердження подачі заяви буде надсилатися на електронну пошту заявника. Органи Державного реєстру виборців перевірятимуть дані виборця по дільниці. У разі відмови виборцю буде надіслано повідомлення із зазначенням причин такого рішення.

Заява про зміну місця голосування виборець зможе відкликати не пізніше. Ніж за 5 днів до дня голосування. Дана заява буде розглядатися органом ведення Держреєстру виборців невідкладно.

Новий порядок зміни місця голосування буде стосуватися тільки виборів президента та виборів до Верховної Ради.

Як повідомляв сайт "Коментарі", 25 листопада в Україні відкрили реєстрацію кандидатів на місцеві вибори.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!