Головна Новини Політика внутрішня політика Заяви Зеленського можуть зірвати Мінські домовленості, - Медведчук
commentss НОВИНИ Всі новини

Заяви Зеленського можуть зірвати Мінські домовленості, - Медведчук

Голова політради партії ОПЗЖ піддав критиці дії влади напередодні "нормандського саміту"

6 грудня 2019, 16:40 comments2487
Поділіться публікацією:








Заяви Зеленського можуть зірвати Мінські домовленості, - Медведчук

Дії команди Зеленського можуть призвести до зриву мирних домовленостей в рамках "нормандського формату". Про це заявив голова Політради партії "Опозиційна платформа ‒ За життя", народний депутат Віктор Медведчук, спілкуючись з журналістами в кулуарах Верховної Ради.

"Ми ("Опозиційна платформа ‒ За життя". ‒ Прим. ред.) не голосували, тому що категорично проти вступу України в НАТО. Ми неодноразово про це заявляли, і це програма нашої партії "Опозиційна платформа ‒ За життя". Більше того, ми вважаємо, що подібні дії, які відбулися вчора (а треба почати з заяви, яку було зроблено трьома фракціями в ході пленарних засідань з приводу так званих червоних ліній для пана Зеленського та його команди, яка братиме участь у засіданні глав держав "нормандського формату"), є провокаційними напередодні такої зустрічі, тому що всім добре відомо, як ставляться до НАТО, наприклад, в Донецьку і в Луганську, з якими ми намагаємося мирно врегулювати ситуацію, з якими ми хочемо провести обмін і звільнити наших громадян, з якими ми хочемо вирішити всі проблеми, для того щоб Донбас повернувся в Україну, а Україна ‒ на Донбас", ‒ сказав він.

Політик також прокоментував заяву французького президента Еммануеля Макрона про "смерть мозку" НАТО.

"Чи ставлення, скажімо, того ж пана Макрона до НАТО, який нещодавно заявив про те, що НАТО знаходиться в комі. Або ставлення РФ до НАТО. І ось з урахуванням усіх цих обставин, з урахуванням того, що ми знаходимося напередодні зустрічі в "нормандському форматі", відбувається подібне прийняття заяв, постанови ВР про прискорення кроків, спрямованих на інтеграцію в НАТО України", зазначив голова політради ОПЗЖ.

Віктор Медведчук розцінює заяви українських політиків щодо НАТО як провокацію  перед проведенням нормандського саміту.

"Провокацією треба називати і вчорашню заяву пана Пристайко в Лондоні на засіданні Атлантичної ради на конференції НАТО, де він порівняв Росію і тероризм як єдине ціле, як вищий рівень, на державному рівні, політику терору для Росії", ‒ додав нардеп.

Подібні дії і заяви можуть зірвати майбутні переговори лідерів чотирьох країн, вважає Медведчук.

"Втім, як і заяву самого пана Зеленського, яку він зробив, коментуючи закордонним ЗМІ, таким як Time, Le Monde, "Газета виборча", своє ставлення до Мінських угод, які він вважає неправильними, з якими він не згоден, зокрема, в питаннях проведення виборів, встановлення контролю на кордоні між Росією та Україною. Я думаю, що це все ланки одного ланцюга, спрямовані на одне ‒ на те, щоб зірвати Мінські домовленості, їх утвердження в рамках "нормандського формату", який має відбутися 9 грудня", ‒ резюмував Медведчук.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!