Головна Новини Політика внутрішня політика ОПЗЖ вимагають від ГБР розслідувати обшуки СБУ в прийомних їхніх нардепів
commentss НОВИНИ Всі новини

ОПЗЖ вимагають від ГБР розслідувати обшуки СБУ в прийомних їхніх нардепів

Депутати ОПЗЖ звернулися до глави ДБР

6 грудня 2019, 20:16 comments1835
Поділіться публікацією:
ОПЗЖ вимагають від ГБР розслідувати обшуки СБУ в прийомних їхніх нардепів

Члени фракції "Опозиційної платформи – За життя" звернулися в Державне бюро розслідувань заявивши, що дії співробітників Служби безпеки України могли порушити закон. Мова йде про обшуки в будівлі, де знаходяться приймальні народних депутатів від партії ОПЗЖ, а саме, Віктора Медведчука, Тараса Козака, Юрія Загороднього і Віктора Чорного. Про це йдеться у депутатському зверненні, яке представники партії "Опозиційна платформа – За життя" направили директорові ДБР Роману Трубі.

Парламентарії заявили, що дії співробітників СБУ можуть бути незаконними згідно зі ст. 482 КПК України, а саме, у частині 3.

"Обшук народного депутата України чи огляд його особистих речей і багажу, транспорту, жилого чи службового приміщення, а також порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної та іншої кореспонденції та застосування інших заходів, в тому числі негласних слідчих дій, що відповідно до закону обмежують права і свободи народного депутата України, допускаються лише у разі, якщо Верховною Радою України надано згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності, якщо іншими способами одержати інформацію неможливо", — йдеться в кодексі.

У фракції зазначили, що співробітники служби нібито ввели в оману слідчого суддю.

"Для втручання у діяльність партії і народних депутатів прокурор, слідчий і працівники Служби безпеки України, точно знаючи про особливий порядок обшуку службових приміщень народних депутатів України, у своєму клопотанні навмисно не повідомили слідчому судді, що в будівлі фактично знаходяться службові приміщення народних депутатів", ‒ підкреслили в ОПЗЖ. Депутати вважають, що суддя винесла неправомірне рішення.

В опозиційній партії наполягають розслідувати дії співробітників СБУ за ст. 170 (перешкоджання законній діяльності політичних партій), частиною 2 статті 344 (втручання у діяльність державного діяча з використанням службового становища), частиною 1 статті 365 (умисне перевищення влади або службових повноважень, яке завдало суттєву шкоду правам та інтересам окремих осіб) ККУ. Дані вимагають внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань та видати відповідний документ задля підтвердження цього.

У депутатському зверненні йдеться про необхідність притягнути до кримінальної відповідальності прокурора Києва Говду Р., заступника Голови СБУ Андрущенка С., начальника Департаменту захисту національної державності Дублика А., начальника Управління внутрішньої безпеки СБУ Наумова А.. А також заступника начальника Головного слідчого управління СБУ Шевченка, начальника Управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Тріпілка А., слідчого в ОВС ГУ СБУ в м. Києві і Київській області Кравченка С. та інших.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України провели обшуки в офісі, де знаходяться приймальні народних депутатів від фракції "Опозиційна платформа – За життя", зокрема у голови політради партії Віктора Медведчука.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://golos.ua/i/721386
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!