Головна Новини Політика внутрішня політика У Лондоні вирішується доля Януковича
commentss НОВИНИ Всі новини

У Лондоні вирішується доля Януковича

Слухання по апеляції російської сторони пройдуть 9-12 грудня

9 грудня 2019, 11:34 comments3638
Поділіться публікацією:
У Лондоні вирішується доля Януковича

Сьогодні Верховний суд Великобританії розпочне слухання у справі про "борг Януковича" перед Росією на 3 млрд доларів, повідомляє прес-служба суду.

Слухання триватимуть до 12 грудня.

Високий суд Лондона 29 березня 2017 року схвалив прискорений розгляд позову РФ до України про євробонди на 3 млрд. доларів. У той же час у рішенні суду відсутнє остаточне рішення по суті спору. Крім того, в ньому наголошується, що деякі містяться в ньому визначення потребують уточнення, є багато важливих питань, з якими суд повинен розібратися.

Як повідомляли "Коментарі" Україна 27 травня подала у Високий суд Англії заперечення проти позову, з яким компанія The Law Debenture Trust Corporation Plc — довірчий керуючий РФ, звернулася проти України у лютому 2016 року.

Україна в запереченнях вказує, що договір про запозичення, укладений у грудні 2013 року, є недійсним і не підлягає примусовому виконанню, з ряду причин, серед яких: порушення внутрішнього законодавства і встановлених українськими нормативними актами процедур при випуску єврооблігацій на 3 млрд дол, які в подальшому були викуплені Росією на кошти Фонду національного добробуту (ФНБ), а також тиск з боку РФ протягом всього 2013 року з метою не допустити укладення Україною Угоди про асоціацію з ЄС.

У запереченні також наводяться докази військового вторгнення Росії на територію Криму і подальшої незаконної анексії півострова.

Окремо перераховані дії РФ, спрямовані на дестабілізацію ситуації на сході України, факти підтримки в цьому регіоні сепаратистських осіб і військових дій.

У лютому 2016 року міністр фінансів РФ Антон Силуанов заявив, що Росія звернулася до високого суду Лондона з позовом про стягнення з України боргу в сумі 3 млрд доларів.

Пізніше стало відомо, що Мінфін України заявив про готовність судитися. Представляти Україну у суді буде провідна міжнародна юридична компанія Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan.

Зазначимо, що рада директорів МВФ прийняв рішення, що борг України Росії у розмірі 3 млрд доларів має офіційний, а не комерційний статус.

Раніше президент Росії Володимир Путін заявляв, що Росія згодна на реструктуризацію боргу України. За його словами, Україна може виплатити 3 млрд доларів в кілька етапів: з 1 млрд в 2016, 2017 і 2018 роках.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!