Головна Новини Політика внутрішня політика У Порошенка відреагували на кримінальну справу за Мінськими угодами
commentss НОВИНИ Всі новини

У Порошенка відреагували на кримінальну справу за Мінськими угодами

"Звинувачення Порошенко нашкодять куди більше Зеленському", - адвокат Ігор Головань

10 грудня 2019, 23:41 comments1750
Поділіться публікацією:
У Порошенка відреагували на кримінальну справу за Мінськими угодами

Адвокат п'ятого президента України Петра Порошенка Ігор Головань відповів на кримінальну справу, порушену Держбюро розслідувань за фактом підписання Мінських угод у 2015 році як спосіб врегулювання конфлікту на Донбасі. Про це юрист написав у блозі "Української правди".

На думку Голованя, колишній глава Апарату президента часів Віктора Януковича Андрій Портнов, який подав таку заяву на Порошенка в ГБР, а також глава бюро Роман Труба, прийняв цю заяву, намагаються нав'язати суспільству думку про Мінські угоди як про державну зраду, в той час як в найважчий для України момент вторгнення з боку північно-східного сусіда, вони відіграли колосальну роль у збереженні суверенітету і творенні оборони.

"Портнов і Труба намагаються оголосити державною зрадою Мінські домовленості. Домовленості, завдяки яким агресію РФ вдалося зупинити, проти Росії були введені міжнародні санкції, а Україна отримала можливість для побудови нової армії, яка здатна завдати потужних шкоди ворогу", — зазначено в повідомленні.

Таким чином, Головань переконаний, що на даний момент дане "висмоктана з пальця" кримінальне провадження більше нашкодить президенту Володимиру Зеленському, який буде вести переговори в нормандському форматі, грунтуючись на ці самі Угоди.

"І їм байдуже, що звинувачують вони не стільки п'ятого президента Порошенко, скільки президента Зеленського і всю його команду переговірників, для яких Мінські домовленості (Мінський протокол від 5 вересня 2014 року, Мінський меморандум від 19 вересня 2014 і Мінський комплекс заходів від 12 Лютий 2015) продовжують служити основою роботи нормандського формату", — резюмує адвокат Порошенко, додавши, що такі кримінальні справи можуть відкривати лише агенти російського впливу, які хочуть нашкодити Україні.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що сам Петро Порошенко обережно зробив висновки за підсумками нормандського саміту в Парижі 9 грудня.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!