Головна Новини Політика внутрішня політика Сьогодні Україна відзначає День Сухопутних військ
commentss НОВИНИ Всі новини

Сьогодні Україна відзначає День Сухопутних військ

12 грудня відзначається День Сухопутних військ України.

12 грудня 2019, 09:58 comments1735
Поділіться публікацією:
Сьогодні Україна відзначає День Сухопутних військ

Згідно з Указом Президента від 18 жовтня 1997 року, щорічно в цей день відзначається День Сухопутних військ. Сухопутні війська відіграють вирішальну роль у виконанні Збройними Силами України своїх функцій як у мирний, так і воєнний час.

В указі Леоніда Кучми йшлося про те, що це свято вводиться: "враховуючи заслуги Сухопутних військ України як найбільш численного виду Збройних сил України в забезпеченні обороноздатності держави".

До складу Сухопутних військ України входять: механізовані і танкові війська, ракетні війська і артилерія, армійська авіація, аеромобільні війська, війська протиповітряної оборони.

У своєму привітанні Командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко зазначив, що День Сухопутних військ України — це свято сильних і мужніх людей, надійних захисників, які сьогодні захищають свободу.

Як повідомляло видання "Коментарі", 6 грудня президент України Володимир Зеленський привітав українців з Днем Збройних сил України і подякував українських бійців за доблесть, мужність і витримку, а також за наші мирні міста, села, спокійний сон і чисте небо.

Зеленський згадав, як складно було п'ять років тому, але підкреслив, що Україна вистояла тому, що має волю і непереможний дух. Гарант заявив, що сьогодні українська армія стала міцнішою, але залишається такою ж незламною. Як зауважив Зеленський, весь цивілізований світ бачить, що Україна хоче миру і не хоче втрачати кращих.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!