Зеленський: на жаль, нам передають під контроль наш же кордон тільки після виборів

За словами президента, змінити попередні Мінські домовленості дуже складно

Поки що внаслідок "нормандської зустрічі" Україна домовилася про те, що спочатку будуть вибори на окупованих територіях Донецької та Луганської областей – потім "передача" кордонів. Про це президент України сказав під час ефіру програми "Право на владу".

"Найскладніше питання - питання передачі кордонів під контроль України. Це дуже смішно, тому що це наш кордон, передача нашого ж кордону нам. Але, дійсно, це слабке місце, це така Ахіллесова п'ята Мінських угод, те, що було підписано нашою стороною, на жаль, були такі умови. Можна про це багато і довго говорити, але ми підписали, що нам передають під контроль наш же кордон, на жаль, тільки після виборів на тимчасово окупованих територіях. Ми дуже багато часу виділили на це питання, дуже детально про це говорили, у нас різні позиції з президентом Російської Федерації", - сказав глава держави.

Зеленський зазначив, що це позиція Мінська, але почався діалог і була домовленість про продовження цієї теми. Тож, гарант намагатиметеся змінити цю позицію під час майбутніх зустрічей. "Це буде дуже складно зробити, але ми повинні це зробити", - заявив Зеленський.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що Зеленський вперше дав розгорнуте інтерв'ю для росЗМІ.