Головна Новини Політика внутрішня політика Зміни в Мінські угоди потрібно погоджувати з усіма учасниками, - Медведчук
commentss НОВИНИ Всі новини

Зміни в Мінські угоди потрібно погоджувати з усіма учасниками, - Медведчук

Голова політради партії ОПЗЖ Віктор Медведчук прокоментував бажання змінити Мінські угоди

13 грудня 2019, 14:30 comments1100
Поділіться публікацією:








Зміни в Мінські угоди потрібно погоджувати з усіма учасниками, - Медведчук

Заяви представника України в Тристоронній контактній групі Олексія Резнікова про те, що в Мінські угоди будуть внесені зміни, є необґрунтованими. Про це голова Політради партії "Опозиційна платформа ‒ За життя", народний депутат Віктор Медведчук сказав журналістам в кулуарах Верховної Ради.

Як зазначив парламентарій, подібні ініціативи української сторони не прописані в комюніке за підсумками зустрічі "нормандської четвірки" в Парижі.

"Ви знаєте, в першу чергу ‒ а звідки взагалі цей пан, якого ви називаєте, взяв, що хтось буде готувати зміни в Мінські угоди? Що, про це ми прочитали в паризькому комюніке? Там хіба стоїть питання з приводу змін? Ну ми знаємо, що в ході зустрічі порушувалося питання і пан Зеленський про це говорив, що він ставив питання щодо часу переходу контролю за кордоном між РФ і Україною. Ви чули відповіді з цього приводу. Більше того, я вам відкрию страшну таємницю: комюніке, яке було затверджено 9 грудня, проект його складали, стверджували і узгоджували ще 11 вересня. І природно, що українська сторона, у що я охоче вірю, ставила питання про зміну в цій частині або про зміни. Ви знаєте, що є ще одна, глибока, просто, скажімо так, "геніальна думка", хто може представляти Донбас в Мінську? Це повинні бути інші представники, які сьогодні мешкають на контрольованих територіях, але є шанованими людьми на Донбасі. Так, може бути. Тільки це треба погодити з усіма заінтересованими сторонами. А чим закінчилося? Нічим! І після комюніке в Парижі, яке затверджено главами держав, хтось собі дозволяє, як цей пан Рєзніков, міркувати, філософствувати на тему змін до Мінської угоди", ‒ підкреслив Медведчук.

Народний депутат також зазначив, що, якщо Україна захоче внести зміни в Мінські угоди, вона повинна погодити це з представниками всіх сторін ‒ ОБСЄ, Росією, а також з представниками Донецька і Луганська.

"Є ще одна дуже цікава дискусія. Це з приводу того, що Меркель дійсно у своєму виступі сказала, що Мінські угоди можна реалізовувати з урахуванням гнучкості. Знаєте, що таке гнучкість? Це коли пункт третій (умовно) або пункт п'ятий вирішується після четвертого, а сьомий ‒ після одинадцятого. Ось це гнучкість. А зміни в Мінські угоди можуть вноситися тільки за погодженням з усіма сторонами, які їх підписали. Нагадую, що ці Мінські угоди, а якщо бути точним ‒ "Комплекс заходів по виконанню Мінських угод", підписаний 12 лютого 2015 року, був затверджений декларацією голів держав "нормандської четвірки", підписаний представником ОБСЄ, Україною, РФ, представниками Донецька і Луганська. Ось всі задіяні сторони повинні погодитися з подібними змінами", ‒ додав нардеп.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!