Головна Новини Політика внутрішня політика В Україні дозволять мати два паспорти
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні дозволять мати два паспорти

В Україні дозволять мати два паспорти, але "єдине громадянство" залишиться в Конституції

16 грудня 2019, 12:53 comments5973
Поділіться публікацією:
 В Україні дозволять мати два паспорти

В Україні розробляють програму імміграції, яка передбачає введення подвійного громадянства. Про це розповів голова Державної міграційної служби Максим Соколюк, пише "Європейська правда".

За його словами, вже подано президентський законопроект №2590, який скоріше всього ще потрібно буде обговорити у Верховній Раді.

Метою даної ініціативи, за словами чиновника, є необхідність "наповнення людьми для розвитку України" і в даний момент обговорюється питання, як буде оформлена нова процедура. Крім того, він зазначив, що зміна буде полягати ще й у тому, що Україна не буде вимагати виходу з іншого громадянства для отримання українського паспорта.

Чиновник зазначив, що Україна втрачає дуже багато населення, що в свою чергу негативно відображається на економіці країни, тому необхідно запропонувати певним категоріям мігрантів приїжджати в Україну.

Як повідомляло видання "Коментарі", Україна з квітня по липень 2019 року опустилася в рейтингу паспортів світу на 4 позиції і зайняла 44-е місце, втративши безвізовий режим з двома країнами. Україна ділить 44-е місце з Нікарагуа і Тувалу. Українці можуть відвідувати без візи 126 країн. За останні місяці Джібуті і Бенін змінили свою візову політику, і тепер українці повинні отримувати електронну візу замість візи прибуття.

Також ми писали про те, що з 1 липня в Україні піднялися тарифи на оформлення закордонних паспортів та ID-карт.

Вартість виготовлення закордонних паспортів та ID-карт із безконтактним носієм зросте на 30%. Постанова Кабінету Міністрів України про підвищення вартості адміністративних послуг набирає чинності з 1 липня 2019 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!