У Раді хочуть перевіряти, чи ефективно працюють закони, які приймає парламент

За словами Разумкова, прийняті закони слід аналізувати та виправляти, якщо треба, помилки

Голова Верховної Ради України (ВРУ) Дмитро Разумков заявив про необхідність аналізу ефективності дії законів, які приймають народні депутати. Така інформація була озвучена сьогодні на погоджувальній раді, передає УНІАН.

Так, за словами Разумков, слід оцінювати прийняті законодавчі акти й після того, як вони стали законами. Робити це мають, на його думку, і парламентарі, і Кабінет міністрів, і президент України.

"Треба проаналізувати ті законодавчі акти, які приймаються, і дивитися на їхнє реальне впровадження та те, як вони впливають на зміни в суспільстві", - сказав глава ВРУ.

Разумков підкреслив, що такий аналіз дозволить на практиці виявити недоліки, які були допущені при створенні того чи іншого закону. При цьому, підкреслив він, усі помилки можна буде усунути. Голова ВРУ зазначив також, що з січня 2020 року в парламенті розпочне роботу така новинка - система планування законодавчої діяльності.

Нещодавно портал "Коментарі" розповідав, що у парламенті планують покарати 81 депутата-прогульника. Парламентарів, які відзначилися прогулами, збираються позбавити належних їм виплат.