Головна Новини Політика внутрішня політика Напад на нардепа в Сумах: депутата «побили» співробітники СБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Напад на нардепа в Сумах: депутата «побили» співробітники СБУ

Спецслужби визначили можливого замовника злочину

16 грудня 2019, 18:57 comments1381
Поділіться публікацією:
Напад на нардепа в Сумах: депутата «побили» співробітники СБУ

Служба безпеки запобігла нападу на народного депутата від "Слуги народу" Михайла Ананченао, яке планувалося в Сумах, передає прес-служба СБУ.

Зазначається, що співробітники СБУ попередньо отримали інформацію про підготовку нападу на нардепа через його політичну та громадську діяльність.

"У Сумах Служба безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури попередила вчинення насильницьких дій відносно народного депутата... З метою отримання максимально об'єктивної та повної доказової бази щодо всіх учасників вказаного замаху, насамперед стосовно організатора, було прийнято рішення про розміщення у соціальній мережі повідомлення "замовленого" народного депутата про напад на нього двох молодиків у балаклавах", — сказано в повідомленні.

Наголошується, що люди, які мали виконати "замовлення", отримали гроші від організатора.

В даний час слідчі СБУ здійснюють досудове розслідування за ч. 3 ст. 27 (організація скоєння злочину), ч. 2 ст. 15 і ч. 2 ст. 346 (закінчений замах на насильство щодо народного депутата України) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв сайт "Коментарі", 15 грудня у Сумах невідомі в балаклавах напали на народного депутата Михайла Ананченка і побили його. Парламентарій пов'язує злочин з політичною діяльністю. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 346 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча).

Глава фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія заявив, що нападу на народних депутатів від "Слуги народу" в майбутньому цілком можливі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!