Порошенко назвав отримання Томосу головною подією свого життя

П'ятий президент поділився наринули спогадами річної давності

П'ятий президент України і голова фракції "Європейська солідарність" Петро Порошенко заявив, що отримання Томосу і об'єднавчий собор українських православних церков, що відбувся 15 грудня 2018 року став головною подією в його долі, як і для українського народу. Про це колишній гарант повідомив у Михайлівському Золотоверхому соборі з нагоди річниці об'єднавчого собору Православної Церкви України.

"Вся площа плакала від щастя, коли рік тому ми почули цю новину. І під час собору в Софії, де я мав честь бути присутнім, мені здавалося, що там Пресвята Богородиця і Святий Дух разом з нами", - сентиментально розповів Порошенко.

Політик також наголосив, що Православна церква України знаходиться в самому початку великого шляху, і ніякі перешкоди для її становлення вже не припинять запущений перш процес.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Володимир Зеленський перед зустріччю з лідерами "нормандської четвірки" і свого першого особистого знайомства з президентом РФ Володимиром Путіним, закликав лідерів релігійних громад України провести молитви за мир.

"Ми - різні, у нас різні конфесії, церкви, мечеті, синагоги тощо. І це нормально, тому що у нас велика, дуже красива, іноді з труднощами, але наша улюблена країна. Вірю в вас", - сказав на початку зустрічі з різними духівниками глава держави.